Video: maailma vanima elusoleva abielupaari ühisvanus on 208 aastat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: guinnessworldrecords.com

Guinnessi rekordite organisatsioon teatas, et maailma vanim elusolev abielupaar elab Jaapanis ning nende ühisvanus on 208 aastat.

Praegu 108-aastane Masao Matsumotu ja 100-aastane Miyako Sonoda abiellusid 1937. aastal ehk 81 aastat tagasi, teatab huffingtonpost.com. 

Masao Matsumotu ja Miyako Sonoda (vasakul) abiellusid 1937. aastal
Masao Matsumotu ja Miyako Sonoda (vasakul) abiellusid 1937. aastal Foto: guinnessworldrecords.com

Juuli lõpu andmetel oli selle paari vanus 208 aastat ja 260 päeva.

Neil jaapanlastel on viis tütart, kelle vanus on 77 – 66 aastat, 13 lapselast ja üle kümne lapselapselapse. Selle kuu lõpus peaks sündima nende 25. lapselapselapselaps.  

Maailma vanim abielus olev paar, kelle ühisvanus on 208 aastat. Pildil koos pereliikmetega
Maailma vanim abielus olev paar, kelle ühisvanus on 208 aastat. Pildil koos pereliikmetega Foto: guinnessworldrecords.com

Guinnessi rekordite organisatsiooni teatel on sel Jaapani paaril veel mõned aastad elada, enne kui neist saab vanusestatistika ajaloos kõige vanem elusolev abielupaar.

Maailma vanim abielus olev paar, kelle ühisvanus on 208 aastat
Maailma vanim abielus olev paar, kelle ühisvanus on 208 aastat Foto: guinnessworldrecords.com

Seni on see tiitel norrakate, Karl ja Gudrun Dolveni käes, kelle ühisvanus oli 210 aastat ja 65 päeva, kui Gudrun 2004. aasta aprillis suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles