Tere tulemast 21. sajandisse: Disney filmis lööb kaasa esimene avalikult gei tegelane

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwayne Johnson alias The Rock
Dwayne Johnson alias The Rock Foto: Project Casting

Briti koomik Jack Whitehall hakkab mängima Disney esimest avalikult gei tegelast filmis «The Jungle Cruise», mille peaosas on Dwayne Johnson.

Filmis, mida loetakse Disney ajaloos pöördepunktiks, teeb peale Johnsoni ja Whitehalli kaasa ka Emily Blunt, vahendas NME.

«The Jungle Cruise»
«The Jungle Cruise» Foto: imdb.com

Filmi tegevus toimub 19. sajandil, kus LGTBQ õiguseid peaaegu, et ei eksisteerinudki. Whitehall mängib väga dekadentlikku mees, kes ei pelga tõsiasja, et naised talle ei meeldi.

«See on Jacki karjääri suurim roll ja ta teenib sellega head raha,» sõnas allikas. «Aga veel enam, ta mängib gei meest, kes on ülimalt dekadentlik, ülepingutatud ning väga naljakat. See on talle ideaalne roll. Disney on alati LGTBQ kogukonna osas väga toetav olnud. Uusim film, mis toimub ajal, mil ei olnud sotsiaalselt aktsepteeritav olla gei, on järjekordne pöördepunkt nende ajaloos,» lisas allikas.

Jack Whitehall teeb kaasa enda karjääri suurimas rollis
Jack Whitehall teeb kaasa enda karjääri suurimas rollis Foto: AFP / Scanpix

Nagu ka «Kariibimere piraadid», põhineb ka see film Disneylandi atraktsioonil. Selles viiakse reisijad pöörasele paadiseiklusele läbi džungli. Kuigi täpsemaid detaile Whitehalli rolli kohta pole avaldatud, siis usutavasti mängib ta Emily Blunti tegelaskuju venda.

Eelmisel aastal avaldas Disney filmi «Kaunitas ja koletis», milles oli esimene homoseksuaalsust kujutanud moment. See tuli ühe stseeni ajal LeFou (Josh Gad) ja Gastoni (Luke Evans) vahel. Režissöör Bill Condon paljastas: «LeFou on keegi, kes ühel päeval tahab olla nagu Gaston, aga teisel päeval tahab teda suudelda.»

«Kaunitar ja koletis» oli esimene Disney film, mis kujutas homoseksuaalset momenti.
«Kaunitar ja koletis» oli esimene Disney film, mis kujutas homoseksuaalset momenti. Foto: outnow.ch

«Ta on segaduses sellest, mida tahab. Ta on lihtsalt keegi, kes teab, et tal on need tunded. Ning Josh toob selle väga peenelt välja,» lisas Condon. Filmi lõpus on salamisi näha, kuidas kaks meestegelast omavahel suudlevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles