Käbi ei kuku kännust kaugele: Tom Cruise’i poeg Connor liitus saientoloogia kirikuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Connor Cruise
Connor Cruise Foto: Charles Sykes / AP/Scanpix

«Võimatu missiooni» filmide staari Tom Cruise’i poeg Connor Cruise on suutnud avalikkuses olemist vältida, kuid teatas nüüd, et astus oma kuulsa isa jälgedes ja liitus saientoloogia kirikuga.

DJ-na tuntud 23-aastane Connor Cruise kolis Californiast Los Angelesest Floridasse Clearwaterisse, kus asus elama saientoloogia kiriku keskusse, mis kannab nime The Sandcastle, teatab news.com.au.

Tom Cruise
Tom Cruise Foto: Kris Connor / Kris Connor/Sipa USA/Scanpix

Teada on, et Tom Cruise’il on Floridas Clearwateri saientoloogiakeskuse lähedal luksuslik katusekorter, kus ta elab siis, kui käib keskuses kohtumistel. Tom Cruise liitus saientoloogidega 1986. aastal ning on mitmes intervjuus öelnud, et see on tal aidanud kuulsusekoormaga kergemini toime tulla.

Lisaks Tom Cruise’ile kuuluvad saientoloogide ridadesse näiteks John Travolta, Kristie Alley ja veel mitmed teised.

L. Ron Hubbard
L. Ron Hubbard Foto: General / ©TopFoto/Scanpix

Saientoloogia kiriku asutas ameeriklasest ulmekirjanik ja miljonär L. Ron Hubbard 1952. aastal. Kirku aluseks on Hubbardi teos «Dianeetika», mille kohaselt tulenevad inimese probleemid nii nüüdse elu kui eelmiste elude negatiivsetest kogemustest, mis on salvestunud alateadvusse. Need negatiivsed energiakogumid võivad tekitada uusi negatiivseid kogemusi, kui neist ei vabaneta.

Tom Cruise ja ta eksnaine Nicole Kidman adopteerisid oma 11 aastat kestnud abielu ajal lisaks Connorile ka tütar Isabella, kes on nüüd 25-aastane. Samas ei ole Isabellat saientoloogia ega ka oma kuulsate vanemate jalajälgedes astumine huvitanud.

Tom Cruise ja Nicole Kidman 1999. aastal
Tom Cruise ja Nicole Kidman 1999. aastal Foto: Theo Kingma_Shooting Star / Shooting Star/Sipa USA/Scanpix

Cruise ja Kidman lahutasid 2001, siis jäi Connor isa juurde ja loobus emaga suhtlemisest.

Tom Cruise ning ta lapsed Connor (keskel) ja Isabella (paremal) noorematena
Tom Cruise ning ta lapsed Connor (keskel) ja Isabella (paremal) noorematena Foto: Gabriel Bouys / AFP/Scanpix

Tom Cruise sõprusringi kuuluva Leah Remini sõnul ei meeldinud Connorile see, et Kidman põlgas saientoloogiat ja saientolooge.

2012. aastal väitis varem saientoloogia kirikusse kuulunud Marty Rathburn, et saientoloogid tegid Tom Cruise’i lastele ajupesu, et nad oma emaga ei suhtleks, sest nad pidasid Kidmani kiriku jaoks ohtlikuks.

«Saientoloogid juhendasid Connorit ja Isabellat, et nad oma ema, Nicole Kidmani juuresolekul midagi saientoloogia kohta ei ütleks ega paljastaks. Samuti soovitasid nad  neil võimalikult vähe emaga koos olla ja isa Tom Cruise’i poole hoida,» sõnas Rathburn.

Tom Cruise ja ta poeg Connor Cruise
Tom Cruise ja ta poeg Connor Cruise Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AFP/Scanpix

Saientoloogia vastaste sõnul on selle kiriku puhul tegemist kuritegeliku organisatsiooniga, mis tegutseb maffia ja totalitaarsuse põhimõttel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles