Video: MIT arvutiennustuse kohaselt saab inimtsivilisatsioon 2040. aastal katastroofilise lõpu (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MIT arvutiteadlased ennustasid 1973. aastal, et meie tsivilisatsioon lõppeb 2040
MIT arvutiteadlased ennustasid 1973. aastal, et meie tsivilisatsioon lõppeb 2040 Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA Massachusettsi Tehnoloogiainstituudi (MIT) teadlased tegid 1973. aastal arvutimudeli, mis ennustas, et meie praegune tsivilisatsioon saab 2040. aastal katastroofilise lõpu ning sellele eelnev suur apokalüptiline laine algab 2020. aastal.  Seega kahe aasta pärast.

World One katastroofiprogammi taga olid MIT helgemad pead ja selle töötlus toimus Austraalia suurima arvutiga, teatab express.co.uk.

MIT arvutiteadlased ennustasid 1973. aastal, et meie tsivilisatsioon variseb 2040
MIT arvutiteadlased ennustasid 1973. aastal, et meie tsivilisatsioon variseb 2040 Foto: Kuvatõmmis/Youtube

MIT arvutiteadlased täiustasid seda programmi hiljem Rooma klubi palvel, kuna sel mõttekojal oli vaja informatsiooni, millises suunas maailm liigub ja millised on ohud.

Programm näitas, et enne 2040. aasta apokalüpsist tekib meie planeedil ülerahvastatus, saastatuse tase on väga kõrge ja looduskeskkond kahjustatud. Need kolm asjaolu viivad selle mudeli kohaselt tsivilisatsiooni kokkuvarisemiseni.

Mudeli kohaselt käivituvad kokkuvarisemiseni viivad protsessid 20 aastat varem. Kui riikide valitsused ei võta selle 20 aasta jooksul  midagi ette, siis on 2040. aastal häving kindel.

Maailmalõpp?
Maailmalõpp? Foto: Christos Georghiou / PantherMedia / Christos Georghiou/Scanpix

Austraalia ABC kanal avalikustas osa MIT originaalraportist. Selle kohaselt võtsid teadlastest ennustajad 1973. aastal arvesse saastatust ja selle suurenemist järgneva 40- 50 aasta jooksul, rahvastiku kiiret kasvu, loodusressursside kahanemist ja elukvaliteeti.

MIT arvutiteadlased ennustasid 1973. aastal, et meie tsivilisatsioon lõppeb 2040
MIT arvutiteadlased ennustasid 1973. aastal, et meie tsivilisatsioon lõppeb 2040 Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Raportit nüüd kommenteerinud keskkonna- ja rahvastikuekspertide teatel on selles 45 aasta tagusest ennustusest osad asjad juba juhtunud või juhtumas.

 «Umbes 2020. aasta paiku saabub meie planeedil kriitiline hetk. Eluks vajalike ressursside vähenemine toob kaasa elukvaliteedi languse. Õhusaastatus on jõudnud sellisele tasemele, et selle tõttu hakkab inimesi surema nagu kärbseid. Võimustruktuuride kokkuvarisemist, üldist anarhiat ja sellega kaasnevat oleme seni näinud Hollywoodi kassafilmides või mõnes populaarses seriaalis, kuid siis võivad need sünged stsenaariumid teoks saada,» teatasid eksperdid.  

Nad lisasid, et 2040 – 2050 on aeg, mil oleme liikumas tagasi kiviaja suunas. Inimkond peab võitlust ellujäämise eest ja enam ei ole tähtis, kellel on uuem ja kallim nutitelefon. Koos tsvilisatsiooni varisemisega kaovad ka seni igapäevaselt tarbitud mugavused, lisaks telefonidele veel palju muud.

«Oletatakse, et rahvusriigid lakkavad inimmasside liikudes eksisteerimast. See kehtib ka USA, Venemaa ja Hiina kohta, kus on palju ressursse, mille pärast võitlusse asutakse,» lausus Rooma klubisse kuuluv Alexander King.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles