Väljaanne: allveelaevamõrvar Peter Madsen viiakse «luksusvanglast» sarimõrvarite vanglasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Madsen oma allveelaevas
Peter Madsen oma allveelaevas Foto: Niels Hougaard / AP/Scanpix

Rootslannast vabakutselise ajakirjaniku Kim Walli mõrva eest eluaegses vangistuses olev taanlasest leiutaja Pater Madsen viiakse üle teise vanglasse.

Rootsi väljaanne Expressen kirjutab, et Madsen sattus oma praeguses kinnipidamiskohas, Storströmi vanglas, 18-aastase kaasvangi rünnaku alla.

Vangla esindajate ja politsei teatel oli tegemist jõhkra rünnakuga, milles Madsen sai eelkõige näo piirkonda raskeid vigastusi.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: BAX LINDHARDT / AFP/Scanpix

Pärast seda vägivallajuhtumit teatas Madseni advokaat Betina Hald-Engmark, et ta nõuab oma kliendi üleviimist teise vanglasse.  

Peter Madseni advokaat Betina Hald-Engmark
Peter Madseni advokaat Betina Hald-Engmark Foto: NIKOLAI LINARES / AFP/Scanpix

Madseni praegust vanglat peetakse «luksusvanglaks», sest seal on vangidel kongides 22-tolline televiisor, külmik, garderoob, WC ja dušinurk.

Madseni uus vangla Herstedvester on karmim paik, kus puudub luksus. Seal hoitakse kinni Taani kõige karmimaid ja kardetumaid kurjategijaid, kelle seas on sarimõrvareid ja

-vägistajaid.

Asjatundjate arvates võib Madsenil selles vanglas veelgi keerulisem olla ning ei saa välistada uusi temavastaseid rünnakuid.

Kopenhaageni kohus mõistis Madseni süüdi Kim Walli mõrvas, kuid ka seksuaalkuriteos ja hauarahu rikkumises.

Kim Wall
Kim Wall Foto: TOM WALL / AFP/Scanpix

Kim Wall läks 10. augustil 2017 tegema Madseni allveelaevale UC3 Nautilus intervjuud, kuid sealt elusana koju tagasi ei jõudnud. Pere teatas ta kadumisest politseile ning uurijad leidsid naise tükeldatuna. Madsen uputas oma allveelaeva mõrva peitmiseks Kopenhaageni lähedal.

Allveelaev toodi pinnale ja sellest leiti jälgi, mis näitasid, et Madsen piinas Walli, vägistas ta ja lõpuks tappis, tükeldades ta surnukeha.

10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli
10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli Foto: Stringer/Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles