Rannas topless olnud soomlannale kutsuti politsei

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Topless naine päevitamas
Topless naine päevitamas Foto: CandyBox Images / PantherMedia / CandyBox Images/Scanpix

Soomes Hyvinkääs oli naine avalikus rannas topless, tekitades sellega teises seal olnutes pahameelt.

Päevitajad teatasid sellest naisest vetelpäästjatele, kes nõudsid, et naine oma rinnad kinni kataks või rannast lahkuks, kuid naine ei teinud seda, teatab iltalehti.fi.

Vetelpäästjad kutsusid allumatule naisele politsei, kes naise rannast minema eskortis.    

Soome politseinikud
Soome politseinikud Foto: Lehtikuva / Reuters/Scanpix

Hyvinkää linnavalitsuse esindaja Kiki Norrena kinnitas, et selline intsident leidis juuli lõpus aset.

«Vetelpäästjad palusid naisel paljad rinnad kinni katta, T-särk selga panna, kuna rannas oli palju lapsi. Ta keeldus särgi selga panemisest ja tal paluti rannast lahkuda. Vetelpäästjad selgitasid talle, et kui ta ei lahku, siis kutsuvad nad politsei,» sõnas linnavalitsuse esindaja.

Naine teatas temaga juhtunust Facebookis, kus ta sai palju vastukaja. Naise sõnul üritas ta vetelpäästjate ees olukorda lahendada sellega, et pani rindadele puulehed, kuid vetelpäästjad ütlesid, et see ei ole piisav.

Norrena sõnul oli naise poolt sotsiaalmeediasse pandud fotolt näha, et ta pani rindade ette mitu lehte.

«Minu silmis oli see piisav, kuid vetelpäästjate silmis ei olnud. Rannas kehtivad riietusele kindlad reeglid ja see naine ei vastanud neile reeglitele,» jätkas linna esindaja.

Vetelpäästjad teatasid naisele, et mitu lapsevanemat pöördus nende poole, kuna neid häiris naise paljas ülakeha. Vanemad olid öelnud, et nende lapsed ei pea rannas paljast tädi vaatama.

Topless naine rannas
Topless naine rannas Foto: MAVRIXONLINE.COM / MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

Vetelpäästjate sõnul võivad naised olla rannas paljaste rindadega, kui nad lamavad päikest võttes kõhuli, kuid rannas liikumine paljana on keelatud.

Vetelpäästjad
Vetelpäästjad Foto: EIBNER/Sascha Walther / imago/Eibner/Scanpix

Hynikää rannas on vetelpäästjad kell 11.00 – 19.00 ja siis tuleb kanda rannariideid. Sellest ajavahemikust varem ja hiljem enam kontrolli ei ole ja siis on inimestel võimalik olla nii, nagu nad tahavad.

Norrena sõnul oleks naine saanud  olukorra lahendada, kui ta oleks läinud rannas kaugemale alale, mis ei ole vetelpääsjate kontrolli alla ja kus ei ole teisi päevitajaid.

Norrena lisas, et linnavõimud täiendavad ja täpsustavad selle juhtumi tõttu avaliku ranna kasutamise reegleid, kergendades sellega vetelpäästjate tööd.

46 000 elanikuga Hyvinkää asub Soome pealinnast Helsingist umbes 50 kilomeetrit põhjas, olles Uusimaa maakonnas.  

Soome Hyvinkää
Soome Hyvinkää Foto: wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles