Hea mõte? Restoran Saksamaal: kella viiest on lapsed keelatud, et täiskasvanud saaksid rahus süüa (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma's Küche.
Oma's Küche. Foto: Erakogu

Saksamaa restoran kehtestas alastest kella viiest õhtul keelu alla 14. aastastele lastele, vahendab TheLocal.de

Saksamaal, Rügeni saarel ühes suurimas kuurortlinnas Binziz asuv Oma's Küche (Vanaema Köök) nimeline restoran võttis vastu vastuolulise otsuse, keelates kella viiest õhtul restorani sisenemise kõigil alla 14. aastastel lastel. Eesmärgiks lubada külastajatel nautida rahulikku õhkkonda, ilma, et ülemeelikud ja halvasti käituvad lapsed nende õhtut segaksid. 

Restorani omanik Rudolf Markl sõnas, et on mitmel korral pidanud tegelema olukordadega, kus lapsed restorani teisi külastajaid oma ülemeelikusega segasid ning vanemad ei suutnud neid kontrolli all hoida, rikkudes kogemuse kõigi jaoks. On tulnud ette ka olukordi, kus lapsed on restorani sisustust rikkunud või lõhkunud. 

«Oleme sellele pikka aega mõelnud,» sõnas ta. «Oleme jõudnud punkti, kus tuli julgus kokku võtta ja öelda: see ei saa enam nii jätkuda.» Lisades, et kogu loo tuum ei seisne tegelikult üldse lastes, vaid vanemates, kes lubavad oma lastel halvasti käituda ning seda vaid «naeratades teadvustavad, kuid ilma midagi ette võtmata rahulikult edasi söövad».

Markl loodab, et tema otsus muudab restorani «rahu oaasiks». Mehe sõnul on mitmed püsikliendid muudatuse suurima rõõmuga vastu võtnud. Küll aga on Saksamaa meedia ning restorani sotsiaalmeedia vahendusel tulnud ka kõvasti kriitikat. Mitmed peavad keeldu «südametuks».

Firmad, kes pakuvad klientidele lapsevabasid kogemusi ja puhkusi ei ole tegelikult midagi uut. Saksamaa Reisiühingu esindaja Torsten Schäfer sõnas: «Täpselt nii nagu on olemas perehotellid, on olemas paiku, mis spetsialiseeruvad lastevabadele puhkustele. Igaüks võib valida endale sobiliku sihtgrupi.»

Hästi käituvad koerad on restoranis aga igal ajal teretulnud!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles