Tööotsija kanditatuur lükati tagasi, sest ta nimi oli liiga «geto»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HERMEISHA ROBINSON
HERMEISHA ROBINSON Foto: HERMEISHA ROBINSON / CATERS NEWS / Scanpix

27-aastane Hermeisha Robinson sai töökohast äärmiselt solvava keeldumiskirja, milles seisis, et kanditatuur lükati tagasi, sest tema nimi oli liiga geto. 

Hermeisha kandideeris tervishoiufirmasse klienditeenindajaks, kuid sai vastuseks keelduva kirja. «Aitäh huvi eest. Kahjuks, ei kaalu me kandidaate, kellel on nõnda eksitav «geto» nimi. Parimad soovid karjääri otsinguil.»

«Kui kirja lugesin olin lihtsalt kohutatud,» sõnas Hermeisha. «Ma ei mõista, miks nad minu kanditatuuri ei kaalunud? Tõesti vaid minu nime pärast? Ma sain väga haiget ja see pani mind oma nimes kahtlema. Kas see tõesti on nii «geto»?»

Keeldumiskiri sai pärast sotsiaalmeediasse postitamist tulist tagasisidet. «Diskrimineerimine peab lõppema,» ütles Robinson. 

Firma omanik Kevin Meuret on avalikult vabandanud ning öelnud, et kirja saatis süsteemidesse häkkinud rahulolematu töötaja. Sedasorti kirju saadeti umbes 20. Meureti firma pakub muuhulgas testosterooniasendus teraapiat transsoolistele inimestele. 

Meureti sõnutsi on juhtunu kohta alustatud uurimist ning esitatud kaebus ka politseisse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles