«Sõpradest» tuntud sarkastilise Chandleri osatäitja Matthew Perry saab täna 49-aastaseks

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühest kuumimast ja suurimast situatsioonikomöödiast «Sõbrad» tuntud Matthew Perry, kes mängis sarjas sarkastilist Chandleri Bingi, saab täna 49-aastaseks.

Matthew Langford Perry on sündinud 19. augustil 1969 Williamstownis Massachusettsis. Ta on Emmy auhinnale ja Kuldgloobusele nomineeritud USA-Kanada filminäitleja.

Tema tuntuimaks rolliks on Chandler Bing aastail 1994-2004 toodetud USA komöödiasarjas «Sõbrad».

Matthew sündis Williamstownis Massachusettsi osariigis ameeriklasest isa, näitleja John Bennett Perry ja kanadalannast ema Suzanne Morrisoni perre. Vanemad lahutasid enne tema esimest sünnipäeva ja ta kolis emaga elama Ottawasse Kanadasse.

Noorena oli ta lootustandev tennisist, kuid kui ta 15-aastaselt USA-sse isa juurde elama kolis, otsustas ta tennisest loobuda ja saada näitlejaks.

Teised sünnipäevalised

Näitleja John Stamos (55), endine USA president Bill Clinton (72), laulja Christina Perri (32) ja näitlejanna Melissa Fumero (36). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles