Carmen Pritson: meie riik ei ole kunagi olnud nii lõhestatud, kui see hetkel on (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carmen Pritson
Carmen Pritson Foto: Kalev Lilleorg

Endine saatejuht Carmen Pritson kirjutas EV 100 puhul liigutava kirja Eestile, milles tunnistas, et Eesti pole kunagi olnud nii lõhestunud kui praegu ja et Eesti rahvas ei moodusta enam riiki, vaid lihtsalt publiku.

Carmen kirjutas oma kirjas Eestimaale: «Kallis Eesti, Sinu inimesed hoiavad alati üksteisel käest kinni. Me ei ole kunagi kartnud ega kahelnud endi võimes jääda püsti. Täna on meil aga see hirm olemas. Meie riik ei ole kunagi olnud nii lõhestatud, kui ta hetkel on. Usust ja lootusest on saanud võimuvõitlus.»

Carmen Pritson-Tamme
Carmen Pritson-Tamme Foto: Mihkel Maripuu

Ta lisas: «Me hoiame kõrvu kinni iga vastuvõetud uue seaduse ees ja suleme silmad, kui taas mõni ema oma lapse hukkumisest Tartu-Tallinna maanteel peab kuulma. Ma ei taha sulle kurta, sest meil on alati olnud ka raskeid aegu, aga armas Eesti...mitte kunagi ei ole riik astunud võitlusesse enda rahva vastu. Me elame hetkes, kus Sinu rahvas ei ole enam riik. Meie oleme publik ja valitsus on riik.»

Loe ka Carmeni täispikka kirja.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles