Häbitu! Rooma purskkaevus alasti supelnud turistid solvasid kultuuri: Itaalia ei ole nende vannituba!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purskkaevus alasti poseerinud turistid.
Purskkaevus alasti poseerinud turistid. Foto: Kuvatõmmis

Itaalia politsei otsib kaht inglise keelt kõnelevat turisti, kes poseerisid alasti sõjaohvrite mälestuseks püstitatud purskkaevus, vahendab The Independent

Rooma ajaloostistes purskkaevudes on ujumine ja suplemine keelatud, keeldu eirates tuleb leppida kopsaka trahviga. 

Internetti jõudis video kahest mehest, kes Altare della Patria (Isamaa altar) purskkaevus ebasobivalt käitusid. Üks meestest tõmbas aluspüksid rebadele, sättis genitaalid jalge vahele ja poseeris foto jaoks. Altare della Patria on viimseks puhkepaigaks Esimeses Maailmasõjas hukkunud tundmatule sõdurile ning on oluline ja püha monument. 

Itaalia politsei teeb meeste tuvastamiseks koostööd rahvusvaheliste konsulaatidega. Kohaliku politsei pressiesindaja ütles avalduses, et selline käitumine solvab sügavalt nende rahvust ja hukkunute mälestust, kellele monument pühendatud on. 

Itaalia siseminister Matteo Salvini jagas koos videoga artiklit, milles sõnas: «Ma tean, kuidas neid idioote «harida», kui nad vahele jäävad. Itaalia ei ole nende vannituba!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles