Peterburis jäi elava kujuna töötanud 15-aastane tüdruk varisenud tellingute alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tellingud. Pilt on illustreeriv
Tellingud. Pilt on illustreeriv Foto: © Fabrizio Bensch / Reuters/Scanpix

Venemaal Peterburis Dvortsovaja väljakul jäi teismeline tüdruk ajaloolise hoone renoveerimiseks pandud raskete puidust tellingute alla, mis tugeva tuulega kokku varisesid.

15-aastane Diana Savenkova sai 22. augustil aset leidnud õnnetuses raske lülisambavigastuse ja kuna ta ei tunneta oma jalgu, siis võib ta olla alakehast halvatud, edastab Daily Mail.

Peterburis oli nädala alguses torm, mis lisaks Peterburi Dvortsovaja väljaku tellingute kukutamisele tegi veel mitmel pool kahju. Näiteks jäi linn ilma 8000 puust, mis murdusid.

Venemaa Peterburi Dvortsovaja väljak
Venemaa Peterburi Dvortsovaja väljak Foto: wikipedia.org

Lisaks elava kujuna töötanud tüdrukule sai tellingute varingus kannatada veel mitu inimest.

Savenkova seisis varingu tekkides liikumatult ja ei saanud kohe aru, et on ohus. Ta läheduses inglina poseerinud tüdruk tabas juhtunu kiiremini, ta põgenes ega saanud vigastada.

Diana Savenkova ema Ljudmilla Savenkova sõnas meediale, et ta tütar on Peterburi ühes haiglas intensiivravil.

Haigla teatel on paari nädala pärast selge, kes Diana Savenkova saab kunagi jälle kõndida. Arstide sõnul on vahel imesid juhtunud, kuid kuna tüduku lülisammas on väga vigastatud, siis lootused just suured ei ole.

Ema sõnul on lülisamba vigastuse operatsioonid väga kallid ja ta ei tea, kes need kinni maksab, kui ta tütrele selliseid tehakse.

«Ma võiksin müüa oma neeru, kuid olen juba vanemas eas ja see ei ole enam nii töökorras. Ma tõesti ei tea, mida tütre aitamiseks veel teha saaksin,» lausus ema.

Pealtnägijate kinnitusel oli tellingute varisemine nagu mõnest katastrooffilmist, osa inimesi seisid nagu soolasambad, teised üritasid põgeneda. Oli paanika ja inimesed karjusid.

Tellingud. Pilt on illustreeriv
Tellingud. Pilt on illustreeriv Foto: © Fabrizio Bensch / Reuters/Scanpix

Juhtumi tunnistajaks olnud Ljubov Nikolaevna sõnul sai tellinguvaringus kannatada vähemalt kümme inimest.

«Tugev tuul lükkas raskest puidust tellingud ümber, nagu need oleksid sulgedest. Üks tüdruk oli tellingutele väga lähedal ja jäi alla. Nägin, et ta oli teadvuseta. Parameedikud viisid ta minema. Ümberringi oli paanika,» sõnas naine.

Videot vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles