John Lennoni mõrvari palve saada tingimisi karistus lükati kümnendat korda tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Chapman
Mark Chapman Foto: / AP/Scanpix

Ansambli The Beatles kunagis liikme John Lennoni tapnud ameeriklase Mark Chapmani kümnes palve vabastada ta tingimisi lükati New Yorgi osariigi vanglateenistuse tingimisi karistamise nõukogu  poolt tagasi.

Praegu 63-aastane Chapman lasi John Lennoni maha 8. detsembril 1980 New Yorgis muusiku kodu juures, kui Lennon oli 40-aastane, teatab standard.co.uk.

Kortermaja Dakota Apartments New Yorgis, mille juures Mark Chapman John Lennonit tulistas
Kortermaja Dakota Apartments New Yorgis, mille juures Mark Chapman John Lennonit tulistas Foto: Richard Drew / AP/Scanpix

Uurimine näitas, et 25-aastane Chapmanil oli psühholoogilisi probleeme. Mõrvapäeval oli Lennonil Chapmaniga varasem kokkupuude, kuna muusik andis tapjale autogrammi oma viimaseks jäänud albumile «Double Fantasy».

Mark Chapman pärast arreteerimist 1980. aastal
Mark Chapman pärast arreteerimist 1980. aastal Foto: HO / AFP/Scanpix

Mõrv leidis aset Lennoni naise Yoko Ono silme ees.

John Lennon ja Yoko Ono 1980. aasta augustis
John Lennon ja Yoko Ono 1980. aasta augustis Foto: STEVE SANDS / AP/Scanpix

22. augustil esitas Chapman tingimisi karistamise nõukogule taas palve saada tingimisi vabaks, kuid seda ei võetud arutamisele. Põhjenduseks toodi, et Chapmani tegu oli plaanitud ning ta vabastamine õõnestaks seadusekuulekust.

Chapmanil on õigus kahe aasta pärast taas esitada tingimisi vabastamise palve.

85-aastane Ono on mitmel korral sõnanud, et Chapmani vabastamine seaks ohtu nii tema kui John Lennoni kahe poja, Julian ja Sean Lennoni elu. samuti on oht, et Lennoni fännid tapaksid Chapmani kättemaksuks. 

Chapman kannab karistust New Yorgi osariigis Erie maakonnas Aldenis asuvas karmi režiimiga Wende vanglas.  

Mark Chapman
Mark Chapman Foto: Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles