Kas see, mida Eesti poliitika vajab? Koomik Peeter Oja loob enda erakonna (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja
Peeter Oja Foto: Karl Kermes

Naljamees Peeter Oja kirjutas Facebooki postituse, kus ta teatas, et on loonud uue erakonna, millele sai nimeks Eesti 371. Uus erakond on Peetri sõprade seas juba väga populaarne ning esimesed ametidki on välja jagatud.

«Mul on tunne, et minu algatatud idee, luua uus erakond Eesti 371, hakkab võtma jumet. Pooldajaid on,» kirjutas Oja enda postituses.

Nüüd on vaja järgmine probleem, milleks on raha. Aga ka sellele on Ojal poollahendus olemas.

«Kellel vähegi käpp sees moosigu Hooandja või Kulka tagatubades. Eriti hea, kui meiega liituks mõni maadlushuviline orientalist. Saaks EAS-ist ka tsiba. Olgem ausad, kui isegi Jürgen Veber sai oma hookus pookustele toetust, asi see meilegi piserdada. Eesti 371 saab olema Eesti rahvusvaheline abrakadabra!» kinnitas Peeter Oja.

Peeter Oja on korduv liikluseeskirjade rikkuja
Peeter Oja on korduv liikluseeskirjade rikkuja Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Erakonna tegemine pole naljaasi ning Peeter soovib ka nõuandjaid leida, kes teda tema teekonnal aitaksid.

«Oleks vaja ka mõnd kõiketeadvat politoloogi, kes meie tegemisi ja tulevikupotentsiaali positiivses võtmes analüüsib. Tõnis Saarts oma hiromantlike võimetega oleks ideaalne. Programmi kohapealt oleks tark olla hetkel vaoshoitud. Kui küsitakse, vastame, on laual ja tegeletakse. Maailmavaatelise määratluse koha pealt võime julgelt deklareerida. Me oleme bipolaarsed!» kirjutas Peeter.

Peeter Oja erakond on võtab kuju.
Peeter Oja erakond on võtab kuju. Foto: SANDER ILVEST/

Siis läks ametite jagamiseks. «Positsioonid erakonnas. Ma isiklikult võtaksin juba varakult halli kardinaali kanapee. Tunnen, et mul on varjatud võimeid horisontaalses asendis juhtida,» võttis Peeter initsatiivi. «Esimeheks võiks olla naine. Eriti hea, kui ta oleks sama entukas, kui Riina Sikut. Suurte teotahteliste põlevate silmadega ja kohe kõike ärategev. Temast peaks jääma vastupidine mulje minust, et ta kunagi ei maga. Samas võiks tal olla mõttelõng kordades kvaliteetsem, kui Urve Palol,» lisas Oja.

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut on Peeter Ojale suureks eeskujuks.
Tervise- ja tööminister Riina Sikkut on Peeter Ojale suureks eeskujuks. Foto: Eero Vabamägi

Pärast seda hakkas kommentaariumis tõeline ametite jagamine pihta.

Peeter Oja võtab endale raske koorma olla erakonna peasekretär.

Kohe kui Mart Juur grillimise lõpetab, saab ta endale krupjee ametikoha.

Meelis Atonen eemalseisvaks nõuandjaks.

Aapo Ilves on ka erakonnas sees, aga tema ametikoht on hetkel veel selgusetu. Luuletaja vihjas arstiametile, võib-olla saabki siis sellest tema vastutusala.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles