Misasja? Prints Williami ja Kate Middletoni laste hooldusõigused ei kuulugi neile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Middleton ja prints William
Kate Middleton ja prints William Foto: MAVRIXONLINE.COM / SCANPIX

Prints Williami ja tema abikaasa Kate'i laste hooldusõigused kuuluvad valitsevale monarhile ehk printsi vanaemale, Elizabeth II-le. Tänapäeval tundub see nii kummaline, aga ometi nii see on. 

Kuningakoja eksperdi kohaselt on kuninglikul perekonnal kuningannaga omapärane kokkulepe, et valitsev monarhil on kõikide kuninglike beebide hooldusõigus.

See tähendab, et prints Williami ja Kate'i kolm last - George, viis, Charlotte, kolm, ja kolmekuune Louis - on seaduse järgi vanaema hoolealused.

Marlene Koenig
Marlene Koenig Foto: Royal Musings

Kuningakoja ekspert Marlene Koenig sõnas The Sunile: «Sovrinil on oma alaealiste lastelaste hooldusõigus. Legislatuur võeti vastu George I ajal. See kandis nime «Suurõigus eelisõiguseks kuningapere üle» ja oli seotud sellega, et kuningas saaks teha otsuseid, mis puudutavad tema lastelaste haridust, kasvatamist ning abielu.»

«Ta tegi seda, kuna tal oli väga keeruline läbisaamine oma poja, tulevase kuninga George II-ga. Seega nad võtsid selle seaduse vastu, mis tegi kuningast oma lastelaste hooldaja,» lisas Koenig.

Prints Harry ja Meghan Markle.
Prints Harry ja Meghan Markle. Foto: KGC-375/Ken Goff Rota/GoffPhotos.com/Scanpix

See tähendab, et kui prints Harry ja Meghan ka tulevikus lapsed saavad, siis kuuluvad ka nemad kuningannale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles