Alternatiivmeditsiin inimtaluvuse piirimail: konnamürgi abil esile kutsutud agooniline puhastusprotsess vabastab negatiivsest energiast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puukonn.
Puukonn. Foto: Jassen Todorov/Caters News / Caters News Agency/Scanpix

«Kambo» on puhastusprotsess, mis alternatiivmeditsiini austavad tervisefriigid iga paari aasta tagant taas hulluma paneb. Konnamürgi abil esile kutsutud agooniline puhastusprotsess pidavat olema tee tugeva tervise ja igavese nooruseni. 

Kamboks nimetatakse Amazonase vihmametsas elava rohelise puukonna (Phyllomedusa Bicolor) eritatavat mürki, mis väidetavalt kutsub inimorganismiga kokkupuutel esile erakordse puhastusprotsessi. Mürk kogutakse konna nahalt, ettevaatlikult kraapides. Seejärel segatakse kogutud mürk veega, jagatakse väikeste punktidena nahale ning põleva viiruki, või puuoksa abil põletatakse need naha sisse. 

Kõige rohkem on see levinud Amazonase piirkonnas elavate hõimude seas, et väljutada kehast halba energiat ja tumedaid jõude, aga ka erinevaid organismi kogunenud mürke. Kambo-teraapia on hooti olnud populaarne ka Ameerikas. Eriti Los Angeleses, mis on muuhulgas tuntud oma kohati ekstreemseid terviseprodseduure armastavate tervisefanattide poolest.  

Kambo-teraapiat kasutavad hõimud usuvad, et see suurendab meeste tundlikust, andes neile parema kuulmise, nägemise, lõhnataju, füüsilise kiiruse, tugevuse ning jõu. Samuti usuvad nad, et jahimees muutub jahipidamisel suisa nähtamatuks.

Kuigi kambot on nüüdseks teaduslikult juba üle paarikümne aasta uuritud, ei ole kambo-teraapia senini ülemaailmset meditsiinilist tunnustust saanud. On jõutud järeldustele, et puukonna mürgil on mitmeid antibiootilisi ning põletikuvastaseid omadusi, kuid praeguste hõimude poolt kasutatud praktika võib ilma asjatundliku järelvalveta lõppeda halvimal juhul surmaga. 

Mimed protseduuri läbivad inimesed kogevad näo- ja kõriturset, tuimust, või vastupidi ülitundlikust jäsemetes, sagedane on kogu keha lihaskonda haldavad oksendamishood, seedeprobleemid, palavik, meeltesegadus, teadvusekaotus ja hallutsinatsioonid. Enamus ebameeldivaid kõrvalmõjusid ilmnevad kohe, on väga ägedad ja kurnavad, kuid mööduvad valdavalt 30-40 minuti jooksul. 

Kamboteraapiat on võimalik kogeda ka Eestis. Ühe privaatseansi hind on orienteeruvalt 100-150 eurot ning väidetavalt on tulemused elumuutvad. Professionaalse järelvalve all võib läbida igasugu erinevaid protseduure, kui selleks vaid soovi ja usku on. Igal juhul tasub nii alternatiiv-, kui tavameditsiinile läheneda ettevaatuse ning mõistusega. 

Vaata ja meenuta, milline oli kambo kogemus «Radari» saatejuhi Robert Kõrvitsa jaoks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles