Küll nad kasvavad kiiresti: «Üksinda kodus» filmidest tuntud Macaulay Culkin hakkab vaikselt keskikka jõudma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Üksinda kodus» filmides Kevin McAllisteri mänginud USA näitleja Macaulay Culkin tähistab täna 38. sünnipäeva.

Macaulay Carson Culkin (sündinud 26. augustil 1980) on Ameerika Ühendriikide filminäitleja. Ta on kõige paremini tuntud Kevin McCallisteri rolliga filmist «Üksinda kodus» («Home Alone»; 1990) ja peategelasena filmist «Rikas Richie» («Richie Rich»; 1994).

Culkin sündis New Yorgis. Tal on neli venda: Shane (sündis 1976), Kieran (sündis 1982), Christian (sündis 1987) ja Rory (sündis 1989) ning kaks õde: Dakota (sündis 1979) ja Quinn (sündis 1984).

Varajases lapsepõlves elas Culkin koos oma perega väikses korteris. Ta ema oli telefonioperaator ja isa töötas kirikuteenrina kohalikus katoliiklikus kirikus. Tema isa oli samuti endine näitleja pika karjääriga Broadwayl. Culkin pandi katoliiklikku ja katoliku kooli (St. Josephs).

Intervjuudes on Culkin maininud, et ei soovi oma eraelu avalikkuse ees lahata. Siiski on teada, et aastatel 1998–2002 oli ta abielus näitlejanna Rachel Mineriga. Seejärel oli tal pikaaegne suhe näitlejanna Mila Kunisega. See lõppes 2011. aastal. Alates 2013. aastast on ta suhtes näitlejanna Jordan Lane Price'iga.

Septembris 2004 arreteeriti Culkin Oklahoma Citys, süüdistatuna 17,3 grammi kanepi ja veel kahe muu narkootilise aine omamises. Selle eest läks ta lühikeseks ajaks vangi, kuid vabanes 4000 dollari kautsjoni vastu. Juunis 2005 mõisteti talle kolm aastat tingimisi karistust üheaastase katseajaga.

Näitlemist alustas Culkin nelja aasta vanuselt. Esialgu tegi ta kaasa väiksemates seriaalides. Tema ülemaailmne edu saabus filmiga «Üksinda kodus» (1990). Aastal 1992. aastal valmis «Üksinda kodus» teine osa, kus ta mängis samuti peaosa – Kevin McCallisteri. See jäi viimaseks osaks, kus Culkin kaasa tegi. Seejärel tõmbus ta ülemaailmsest rambivalgusest tagasi.

Pärast aastaid avalikkuse eest eemal olemist pöördus ta 2000. aastal tagasi näitlemise juurde.

Teised sünnipäevalised

Täna tähistavad koos Macaulay Culkiniga sünnipäeva ka USA näitleja Chris Pine (38), korvpallur James Harden (29) ja näitleja Melissa McCarthy (48).

Täna 108 aastat tagasi sündis ka Ema Teresa. Sünninimega Anjezë Gonxhe Bojaxhiu oli albaania päritolu roomakatoliku nunn, kes rajas Indias Halastuse Misjonäride ordu.

Aastal 1979 anti talle Nobeli rahupreemia. 19. oktoobril 2003 kuulutas paavst Johannes Paulus II ema Teresa õndsaks. 

4. septembril 2016 kuulutas paavst Franciscus ta pühakuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles