Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Pildid: USA-s tähistati iga-aastast paljaste rindade päeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA-s võis eile, 26. augustil näha väga palju naisi, kes otsustasid avalikus kohas oma rinnad paljaks võtta. Tegemist oli iga-aastase Go Topless Day tähistamisega, mille eesmärgiks on muuhulgas toetada naiste õigust olla avalikes kohtades paljaste rindadega 

Nüüdseks iga-aastaseks ürituseks kujunenud Go Topless Day sai alguse 2007. aastal, mil sellega vastati aktivisti Phoenix Feeley vahistamisele.

Feeley vahistati 2005. aastal New Yorgis, sest ta oli avalikus kohas paljaste rindadega. Hiljem maksis linn Feeley'le valuraha 29 000 dollari suuruses, sest topless olek on New Yorgis legaalne.

Ürituse toimumise kuupäevaks on valitud 26. august, sest samal päeval 1920. aastal kiideti USA-s heaks naiste valimisõigus.

Go Topless Day kannab endas free the nipple (Vabastege nibud - ingl k) liikumist ehk julgustab naisi avalikes kohtades paljaste rindadega olema ning mehi - vastupidi - katma  end kinni üheks päevaks bikiinide või rinnahoidjatega. 

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles