Lennufirma jagas lastele seksistlikke kleepse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TUI Airwaysi lennuk
TUI Airwaysi lennuk Foto: Sergei Bobylev / TASS/ Scanpix

TUI Airways on saanud suure kriitika osaliseks, kuna lennufirma jagas lennukis lastele kleepse, kus poisse innustati piloodiks hakkama ning tüdrukuid lennusaatjateks.

Briti lennufirma TUI Airways on tekitanud suurt pahameelt, kui «tulevane piloot» kleepse jagati lennul olnud poistele ja «tulevane lennusaatja» väikestele tüdrukutele, kirjutas Travel+Leisure.

«Kleepsud ise olid sooneutraalsed, aga viis, kuidas nad välja jagati muudab olukorra keeruliseks,» sõnas üks lennul olnud reisijatest.  Ta lisas, et sarnast lähenemist kohtab pidevalt mujalgi, kui poistele pakutakse Lego mänguasju ja kosmoserakette, kuid tüdrukutele väikest poni.

Lennufirma saatis kaebuste tõttu järgneva teate: 

«Meil on kahju kuulda, et väike arv reisijaid on sellest ärritunud. Me arvame, et seal tekkis lihtsalt segadus, kuna meie tulevase piloodi ja lennusaatja kleepsud on disainitud kõigile lastele soost hoolimata».

Sellegipoolest sai just TUI Airways sel aastal rohkelt kriitikat suure palgalõhe tõttu. Nimelt teenivad lennufirmas töötavad mehed keskmiselt poole rohkem kui naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles