Eurolaulu helilooja Steineri pala tuleb kiiretempoline

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Steiner
Timo Steiner Foto: Marina Puškar

Eurolaulu helilooja Timo Steiner võttis Eurovisiooni laulu kirjutamise pakkumise kiiresti vastu, leides, et meelelahutus on ju teinekord ka tõsise muusika tegijale tore ettevõtmine.

«Lugu on sellises staadiumis, et mingid viisijupid on olemas, aga nüüd oleks vaja natuke töötada, et see söödavasse pakendisse teha,» kirjeldas helilooja loo valmidusastet raadio Elmar hommikuprogrammis.

Sel aastal on eurolood tellitud Alar Kotkaselt, Elmar Liitmalt, Priit Pajusaarelt, Rein Rannapilt, Hendrik Sal-Sallerilt ja Timo Steinerilt.

Loo sõnade osas tunnistas Steiner, et on sellele juba mõelnud ja hädapärast saab ta ka ise nende tegemisega hakkama.

Kas aga Timo Steineri eurolool on piisavalt potentsiaali murdmaks läbi eurolaulu poolfinaalist? «Seda on ju tore lubada, aga ma arvan, et selleks peaks kirjutama mõne serbia- või horvaadikeelse loo,» naljatas Steiner.

Muusik üllatus ta isegi, et tema lugu tuleb kiirem. «Loos saab olema ka erinevate stiilidega mängimist,» lisas ta.

Lugude esitajate osas jäi helilooja salapäraseks: «Ma olen sellele mõelnud ja käivad juba mõned jutud esinejatega, aga ma ei saa seda veel öelda.»

Järgmiseks etapiks peab helilooja lavalist show’d. «Mingid mõtted mul on selles osas. Päris postina seisma ei saa ju panna, kui ei tule just sellist tunnet, et sellega kõige paremini lööb,» avas Steiner veidi oma plaane.

Steiner lubas intervjuus, et 29. novembriks (siis on loo tähtaeg) on tema laul kindlasti valmis.

Steiner õpetab Tallinna Muusikakeskkoolis kompositsiooni ja muusikateooriat ning on rohkem tuntud süvamuusika ringkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles