Saksa tuntud näitlejannal oli väidetavalt Adolf Hitleriga seksisuhe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magda ja Romy Schneider
Magda ja Romy Schneider Foto: imago stock&people / imago/United Archives/Scanpix

Saksa näitlejanna Romy Schneider väitis, et ta emal, tuntud staaril Magda Schneideril oli seksisuhe diktaator Adolf Hitleriga ning ema külastas sageli füüreri residentsi Baieris Berchtesgadeni lähedal.

Romy Schneider rääkis 1976. aasta detsembris, kuus aastat enne oma surma saksa reporterile Alice Schwarzerile, et ta ema Magda Schneider oli Hitleri lemmiknäitlejanna, kuid ka armuke, teatab thesun.co.uk.

Romy Schneider
Romy Schneider Foto: pandis media / ©United Archives / Topfoto/Scanpix

Schwarzer avalikustas nüüd Romy Schneideriga tehtud intervjuu.

«Romy Schneider oli veendunud, et ta ema oli Hitleri armuke ja tal oli füüreriga seksisuhe,» teatas endine ajakirjanik.

Adolf Hitler
Adolf Hitler Foto: akg-images / akg-images/Scanpix

Magda Schneider kohtus oma tulevase abikaasa, austerlasest näitleja Wolf Albach-Rettyga 1933. aastal filmivõtetel ja nad abiellusid neli aastat hiljem.

Teise maailmasõja ajal elas pere Baierimaal Berchtesgadenis Hitleri residentsi lähedal ning Hitler ei varjanud, et Magda Schneider on ta lemmiknäitlejanna.

Magda Schneider
Magda Schneider Foto: akg-images / akg-images/Scanpix

Romy Schneider sõnas reporter Schwarzerile, et ta ei andestanud emale seda, et ema oli sisse võetud massimõrvarist.

«Romy Schnneider katkestas mitmel korral intervjuu, kui ta rääkis oma ema ja Hitleri väidetavast suhtest, puhkedes nutma,» sõnas ajakirjanik.

Magda ja Romy Schneider
Magda ja Romy Schneider Foto: imago stock&people / imago/United Archives/Scanpix

Romy Schneider oli intervjuus selgitanud, et pisarad näitavad ta tundeid ja ta ei ole tundetu masin.

«Miks ma ei peaks nutma? Ma ei ole üliinimene, samas ma ei karda ega häbene enam juhtunut, sest sellest on kaua aega möödas,» lausus Romy Schneider.

1982. aastal surnud Romy Schneider mängis oma näitlejakarjääri jooksul mitmel korral natside poolt taga kiusatud juudinaisi.

Romy Schniederit tuntakse ka filmidest, kus ta kehastas Austria keisrinnat ja Ungari kuningannat Baieri Elizabethi, kes kandis hüüdnime Sissi. Neis filmides mängis ka Magda Schneider, kes kehastas peategelase ema.

Kaader 1957. aasta Sissi filmist. Romy Schneider (paremal) ja Magda Schneider
Kaader 1957. aasta Sissi filmist. Romy Schneider (paremal) ja Magda Schneider Foto: imago stock&people / imago/United Archives/Scanpix

Romy Schneider oli teda intervjueerinud Schwarzerilt nõudnud, et ta ei avalikustaks räägitut ning ajakirjanik lubas, et nende jutt jääb saladusse.  

Schwarzer avalikustas Romy Schneideriga tehtud intervjuu nüüd seoses dokumentaalfilmiga «Ein Abend Mit Romy» (Õhtu Romyga). Seda filmi näitab 16. septembril kell 22.00 Prantsuse-Saksa kanal Arte.

Romy Schneider (23. september 1938 – 29. mai 1982) oli Austrias Viinis sündinud näitlejanna, kellel oli nii saksa kui prantsuse kodakondsus. Ta filmikarjäär sai alguse 1950. aastatel kui ta oli teismeline. 1955 – 1957 mängis ta Austria keisrinna Sissi triloogias peategelast. 1960. aastate alguses kolis Schneider Prantsusmaale, kus ta mängis mitme selle ajastu tuntud režissööri filmis.

Romy Schneider
Romy Schneider Foto: akg-images / Walter Limot /Scanpix

Ta oli 1966 – 1975 abielus režissöör Harry Meyeni ja 1975 – 1981 ajakirjanik Daniel Biasiniga. 1959 – 1963 elas ta koos kuulsa näitleja Alain Deloni ja 1981  - 1982 produtsent Laurent Petiniga.

Romy Schneideril oli poeg David Haubenstock, kes sündis 1966 ja suri 1981 ning tütar Sarah Biasini, kes sündis 1977. 

Magda Schneider
Magda Schneider Foto: imago stock&people / imago/United Archives/Scanpix

Magda Schneider (17. mai 1909 – 30. juuli 1996) oli saksa näitlejanna ja laulja, Romy Schneideri ema.

Lisaks Romyle oli tal abikaasa Wolf Albach-Rettyga poeg Wolf-Dieter, kes sündis 1941 ja kellest sai kirurg. Schnieder ja Albach-Retty olid abielus 1937 – 1945.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles