Prantsuse naistennisistile määrati trahv teo eest, mis meesmängijatele täiesti lubatud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alize Cornet.
Alize Cornet. Foto: Stefan Wermuth / Scanpix

USA lahtistel tennisemängudel juhtunud intsident on taas mitmete ametnike tähelepanu erinevatel elualadel aset leidva ebavõrduse ja seksismi probleemide lahendamisele juhtinud. 

New Yorkis oli tennisematši ajal lõõmamas meeletu kuumalaine, mistõttu on mängijatele lubatud 10-minutiline paus, et jahtuda. Naismängijad võivad selle võtta enne kolmandat ja mehed peale neljandat setti. Meesmängijate puhul pole väljakul särgi vahetamine mingi probleem ning sellist vaatepilti on mängude ajal tavaline näha. Naismängijad peavad riiete vahetamiseks minema vahetusruumi, sellega ka mängu pikendatud pausi paluma.

Pahameelt tekitanud intsident juhtus prantsuse tennisemängija Alize Cornetiga, kes pärast jahutuspausi riietusruumist tagasi tulles väljakuserval märkas, et on pluusi kogemata selja pool ees selga tõmmanud. Mängija pööras kaamerate poole selja, paljastas sekundiks oma sportrinnahoidja ning pööras pluusi õiget pidi. 

Kohtunik Christian Rask määras ebasportlasliku käitumise eest trahvi. Tipptennisest Novac Djocovic võis sarnaste regulatsioonide kehtimisel viibida väljakul täiesti ilma särgita ja seda mitu minutit. Sarnaselt ka teiste meessoost mängijata. 

Roger Federer. 
Roger Federer. Foto: ANDREW COULDRIDGE / REUTERS

Juhtum leidis aset vaid nädal pärast seda kui 23 kordne Grand Slami võitjal keelati Prantsuse lahtistel tennisemängudel kanda endale iseloomulikku kombekat. Williams vastas keelule kelmikalt ja kandis Carina Witthöfti vastu mängides musta tutu-seelikut. 

Serena Williams.
Serena Williams. Foto: Andrew Schwartz/SIPA / Andrew Schwartz/SIPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles