Aerofotod ei valeta: vaata, millised suvekontserdid läksid «täismajale» ja millised nutsid rahvast taga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppema hakkav suvi tõi endaga rohkelt ilusat ilma ja eriilmelisi festivale, kus head õhkkonda ja suvelõõma nautida. Igale poole ei jõua ja kõik ei pakugi huvi. Aerofotodelt selgub, millist meelelahutust rahvas enim armastab. 

Käesoleva aasta suvi tuli üllataval kombel uskumatult ilusa ilmaga. Eestlaste seas on populaarne naljatleda lühikeste suvepuhkuste teemadel, mis tihtipeale just kõige vihmasemale suvekuu nädalale kipuvad sattuma. Tänavu aga, jätkus ilusat ilma nii töö- kui puhkepäevadele. 

Õnneks ei pidanud päiksekuuma kodus kükitades üle elama, vaid sai ühes teiste higiste kaasmaalastega, festivali nautida ja külg-külje kõrval platooniliselt hõõruda. Erinevatelt suveürtustelt tehtud fotod paljastavad, milliste festivalide jaoks vabad õhtupoolikud-päevad ohverdati. 

Suurima rahvasumma kutsus kokku Eestis toimunud kultusbändi Guns N' Rosesi kontsert, mis kestis lubatud kolmest tunnist veel pool tundi kauem. Ligi 60 000 väsimatut fänni rokkis viimaste nootideni ja hiljem linna peal järgmise päeva lõunani välja. Väikse linna suuruse rahvahulga kogunemisele aitasid kaasa naaberriikide muusikasõbrad, kellele polnud liiast võtta ette pikem reis ja kontserdi eest 68-299 eurot välja käia. Kontsertelamusest loe pikemalt SIIT

Sel aastal oli suurürituste konkurentsis uus tulija: linnafestival SweetSpot, mis osutus otamatult menukaks ja kutsus kokku üle 15 000 pealise publiku. Lisaks mugavale asukohale ja mahedalt urbanistlikule atmosfäärile Kultuurikatla ümbruses, tõmmati rahvast suurepärase esinejate sortimendiga ja väga mõistliku hinnaga: kahe päeva tavapilet 59-69 eurot ning VIP'iks sai end osta 129-149 euro eest. Peaesinejate hulka kuulusid näiteks Roisin Murphy, Tom Odell ja London Grammar. Loe rohkem SIIT

Paljude eestlaste jaoks iga suve hittsündmus, juba 25. aastal toimunud festival Õllesummer, kus nelja päeva jooksul üle 100 esineja ja igal aastal orienteeruvalt 60-80 000 inimest läbi käib. Tänavune üritus oli varasemate aastatega võrreldes veidi tagasihoidlikum ning suurt rahvahulka tõmbasid eelkõige peaesinejad: Armin van Buuren ja Franz Ferdinand. Küll aga nauditi fesitvalialal mõnusat olemist, head sööki ja keelekastet. Pilet 25-50 eurot. Pikemalt SIIT

Üleüldiselt oli tänavustel festivalidel märgata külastatavuse väehenemist. Publiku kahanemist oli märgata nii silmaga, kui numbrites, Lätis toimunud Positivusel, Soomes aset leidnud Eeslaste Jaanitulel, kui kodumaisel Weekendil, We Love The 90'sel kui Tanzevalnaja Volnal. Suurimad üllatajad olid Lasnamäe päev, East Beach Fest ja Hip-Hop Festival Elvas.

Statistikat ei tasu aga uskuda, oma silm on kuningas - vaata galeriist, milline suvekontsert suurima publiku kokku kutsus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles