Üks vandenõuteooria korraga: lamemaalased ei eita inimtekkelist kliimamuutust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnakaitsekativist hoidmas käes palli, millel on kujutatud Maad
Keskkonnakaitsekativist hoidmas käes palli, millel on kujutatud Maad Foto: Tobias Schwarz / AFP/Scanpix

Juba mõnda aega levib internetiavarustes teooria, et meie planeet Maa on tasapinnaline, keskpunkt on põhjapoolus ja perifeeria on Antarktika.

Sellele teoorial on üha enam pooldajaid, kuid ka vastaseid, kes peavad lamemaalasi napakateks vandenõuteoreetikuteks, teatab livescience.com.

Vandenõuteoreetikue nägemus lamedast Maast
Vandenõuteoreetikue nägemus lamedast Maast Foto: Wikipedia.org

Skeptikud esitasid Twitteris lameda Maa pooldajatele lihtsa küsimuse, et kas nad usuvad kliimamuutusse ja vastus üllatas neid.

Lameda Maa ühing (Flat Earth Society) vastas: «Loomulikult. Oleks vastutustundetu, kui me selle kahtluse alla seaksime, sest selle kohta on palju tõendeid ja see ohustab meie liigi säilimist».

Küsija vastas, et väga hea.

Skeptikud kommenteerisid irooniliselt, et isegi lameda Maa pooldajad ei suuda hallata mitut vandenõuteooriat korraga, vaid jäävad kindlalt ühe põhilise juurde.  

Lameda Maa ühingu president Daniel Shenton teatas juba mais, et tema ega teised lamemaalased ei eita inimtekkelist kliimamuutust, mille tagajärjed võivad olla karmid.

«Lamemaalaste käitumine on kahepalgeline, nokk kinni, saba lahti või saba lahti, nokk kinni. Neid saab võrrelda Valge Maja endise pressijuhi Anthony Scaramucciga, kes on nõus, et meie planeet Maa on ümar, kuid eitab kategooriliselt, et inimtegevus on tekitanud kliimamuutuse. Lamemaalastele on Maa lame, kuid nad on veendunud, et kliimamuutuse taga on inimtegevus. See näitab, et nad ei suuda hallata mitut vandenõuteooriat korraga ja neil ei ole midagi panna vastu teaduslikele tõenditele, mis puudutavad kliimamuutust,» teatasid skeptikud.

Maa
Maa Foto: HO / REUTERS/Scanpix

Skeptikud lisasid, et lameda Maa pooldajad kardavad, et kliimasoojenemise tõttu sulab jää, mis on ümber lameda Maa ja siis võib vette sattudes üle ääre kukkuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles