Galerii: vaata, mis tähtsad tegelased kogunesid testimise läbi teinud restorani avapeole

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast kuuajalist testperioodi korraldas Rotermanni kvartalis asuv restoran Noya meeleoluka avapeo, kus külalised said nautida erakordseid maitseelamusi ning head muusikat. Avapeol astusid kodumaistest artistidest üles Eesti pop-indie lipulaev NOËP ning karismaatiline džässitar Susanna Aleksandra Veldi bändiga.

Noya tegevjuhi Triin Sollandi sõnul oli üllatus see, et kliendid kippusid oma roogasid tagasi saatma, sest leidsid, et kala pole piisavalt küpsetatud. «Õnneks mõistsime kiiresti, et kohalikul turul pole värske kala lihtsalt piisavalt kättesaadav, mistõttu pole tarbija veel harjunud sööma kala, mis pole täielikult läbi küpsenud. Tänu sellele, et Noya kuulub suuremasse restoranide perekonda, on meil Tallinna ja Eesti mõistes erakordne võimalus tarnida pidevalt värsket toorainet, mis omakorda võimaldab meie kokkadel kala valmistada nõnda, et säiliks maitsed ja tekstuur,» selgitas Solland.

Veel tuli Norras ning Taanis tuntud Sabi sushiketti juhtivatele Noya omanikele üllatusena, et sushit tuleks serveerida alati avokaado ja toorjuustuga. Küll aga eristab Eesti turgu Norra ja Taani omast asjaolu, et toiduallergiad on väga haruldased.

Avapeol osalesid teiste seas ka Anu Saagim, Kristel Aaslaid, Krista Lensin, Ženja Fokin, Urmas Sõõrumaa, Evelyn Sepp ja Maarja-Liis Ilus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles