VIDEO Kaklused jätkuvad: Paides klaarisid poisid oma tüli keset südalinna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljud Eesti ajakirjandus väljaanded, nende hulgas ka Postimees, on viimastel nädalatel korduvalt kajastanud seda, kuidas noortest poistes koosnevad kambad teevad pättuseid või annava teineteistele peksa. Ja seda kõike filmitakse ning pannakse interneti üles.

Lugeja saatis Järva Teatajale video, milles on näha, et noormeeste arveteklaarimine leiab aset kesklinnas kiriku ees. Kaks noormeest kaklevad ja ülejäänud seltskond jälgib seda kõrvalt. Mitte keegi kaklusse ei sekkunud.

Pärast seda, kui meedias hakkasid ilmuma lood pealinna noortekampadest, pandi Tallinnas parkides turvamehed patrullima ja olukorraga käisid tutvumas nii sise-, justiits-, kui ka peaminister ning politseijuht. 

Siseminister Andres Anvelt ütles eile intervjuus portaalile Rus.Postimees, et viimase kümne aastaga on noorte kuritegevus Eestis pidevalt vähenenud. «Ei ole mingit noorte kuritegevuse tõusu!» kinnitas siseminister.

Postimehe ajakirjanik Kadri Kuulpak kirjutas oma arvamusloos: «Vääritu teguviisiga pildile sattumisega ei kaasne üldjuhul avalikkuse halvakspanu. Halba reklaami pole olemas.» [...]

«Noortejõugu liikmele, kel õnnestunud ajakirjandusse pääseda eriti täpse ja terava rusikahoobiga, võib see tähendada kõrgemat positsiooni jõuguhierarhias. Kui noor peakski jääma hukkamõistvate kommentaaride laviini alla, võib tuntusega kasvada tema autoriteet. Kardetavasti kaasnevad tagajärjed ka telefoniga üles filmitud peksuohvrile,» lisas Kuulpak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles