Suri legendaarne kassnaine Eartha Kitt

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eartha Kitt kahe aasta eest Washingtonis jõuluvanale esinemas.
Eartha Kitt kahe aasta eest Washingtonis jõuluvanale esinemas. Foto: AP / Scanpix

USA publikut aastakümneid oma sensuaalsuse ja kirgliku häälega võlunud mitmekülgne mustanahaline lauljanna, tantsijanna ja näitlejanna Eartha Kitt on surnud.

Connecticutis elanud naine kannatas soolevähi käes ning teda raviti ühes New Yorgi haiglas, vahendas AFP. Ta oli 81-aastane. Minevikus on ta pikalt elanud pagulasena mujal maailmas, sest kritiseeris presidendi vastuvõtul avalikult Vietnami sõda ning sattus sellega eriteenistuste huviorbiiti.

Eartha Kitt on üks väheseid meelelahutustegelasi, kes kandideeris kahel korral nii Tony, Grammy kui ka Emmy auhinnale, viimase ta kahel korral ka võitis. Tema lavastiil oli oma aja kohta äärmiselt agressiivselt seksikas.
Kitti tuntumad laulud on endiselt jõulude ajal populaarne «Santa Baby» ning «C'est Si Bon» «Let's Do It» ja «Just an Old Fashioned Girl», aga ka vanemas eas avaldatud 1984. aasta diskohitt «Where is My Man».

Kitti kuulsaimaks telerolliks on aga Kassnaise kehastamine kultuslikus 60. aastate Batmani-sarjas. End «sekskiisuks» ristinud naine võlus oma kummastava persooniga miljoneid fänne, kelle seas oli ka legendaarne režissöör Orson Welles.

2006. aasta detsembris naasis ta Valgesse Majja rahvusliku jõulukuuse pidulikule läitmistseremooniale president George W. Bushi ja esimese leedi Laura Bushi kõrval. Oma elu jooksul laulis legendaarne naine kümnes eri keeles ja tallas rohkem kui saja riigi lavalaudasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles