USA õhujõudude sõdurid istusid lennu ajal avatud luugi äärel ja kõlgutasid jalgu (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia õhujõudude C-130J Hercules transpordilennuk avatud tagaluugiga. Pilt on illustreeriv
Austraalia õhujõudude C-130J Hercules transpordilennuk avatud tagaluugiga. Pilt on illustreeriv Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Briti fotograaf Mike Smith jäädvustas, kuidas üle Ühendkuningriigi Walesi Snowdonia rahvuspargi lennanud USA õhujõudude transpordilennukist C-130J Super Hercules  avanes huvitav vaatepilt.

Kaks USA õhujõudude sõdurit istusid lennuki tagaosas avatud luugi äärel ja kõlgutasid seal jalgu, samal ajal naeratades, teatab thesun.co.uk.

Fotograafi andmetel leidis see juhtum aset treeninglennul ning kaks sõdurit olid sellise näoga nagu nad oleksid olnud lõbusõidul.

USA õhujõudude C-130J Super Hercules transpordilennuk
USA õhujõudude C-130J Super Hercules transpordilennuk Foto: Remy de la Mauviniere / AP/Scanpix

«Ma ei uskunud oma silmi, kui nägin neid kahte, meest ja naist, istumas lennuki avatud tagaosas. Olen ka varem märganud Snowdonias USA õhujõudude lennukeid treeninglende tegemas, kuid varem ei ole mitte ükski neist lennukitest lennanud avatud tagaluugiga, mille äärel istuvad sõdurid,» nentis inglane.

Fotograaf lisas, et kahe sõduri silmis ei näinud ta mingit hirmu ja nad ei kartnud ka allakukkumist, mis lubab oletada, et nad on ka varem nii istunud ja lennanud.

Sõduritel olid seljas kamuflaažvormid ja peas lennu ajal suhtlemist võimaldavad kõrvaklapid.

C-130 Hercules on Lockheed Martini militaartranspordilennuk, mida on toodetud üle 60 aasta. Pragu tehakse uuendatud varianti C-130J Super Hercules.

C-130 Hercules ja selle variandid on rohkem kui 60 riigi õhuväel. Tegemist on sõjaväelennukiga, mille abil saab maanduda ja õhku tõusta ka paikades, kus puudub lennurada.

USA õhujõudude C-130J Super Hercules transpordilennuk
USA õhujõudude C-130J Super Hercules transpordilennuk Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS/Scanpix

C-130 Hercules transpordilennuk loodi eelkõige sõdurite transportimiseks, kuid seda saab kasutada ka meditsiini- ja kaubalennukina.

Lisaks kasutatakse seda õhuluures, otsingu- ja päästemissioonidel, ründelennukite õhus tankimisel ja merepatrullis.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles