Blogija sai tapmisähvardusi näiliselt süütu pildi postitamise pärast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scarlett London
Scarlett London Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Elustiiliblogija väidab, et ta on saanud mitmeid tapmisähvardusi pärast seda, kui pani inimesed arvama, et elab oma elu, kuid tegelikult tegi hoopis suurbrändile reklaami.

Kui 24-aastase blogija Scarlett Londoni pilti vaadata ja seda detailideni analüüsida, siis võib aru saada, mis inimestele selle juures ei meeldinud. 

Scarlett kirjutas, et tema hommikurutiiniks on naeratus ja pannkoogid. Pildil võib sunnitud naeratus küll ehe tunduda, aga tema kõrval taldrikul olevad «pannkoogid» on tegelikult tortilla wrapid, kirjutas Metro. Inimestele jäi veel ette, kuidas ta istus ideaalselt tehtud voodis, teki peal, kus on tema enda pilt ja hoiab käes tühja kruusi, mille sees peaks olema hommikune tee. Ja kõik see vaev suuhügieeni toote tegeva firma Listerin reklaamimise pärast.

Scarlett postitas end õhupallidest ja maasikatest ümbritseva pildi juurde sõnumi: «Parimad päevad algavad naeratuse ja positiivsete mõtetega. Ja pannkookidega. Ja maasikatega. Ja lõpmata hulgal teega.»

Jälgijad märkasid reklaampildil olevaid detaile ja hakkasid tema Instagrami kontot võltsiks nimetama. Nüüd on palunud 45 000 jälgijaga blogija, et enne kui õelaid kommentaare tegema hakata, tuletaksid inimesed meelde, et nende Instagrami piltide taga on päris inimene.

«Viimase 48 tunni jooksul on täiskasvanud mehed ja naised, parlamendi liikmed, naiste võrdõiguslikkuse liikumise esindajad, ajakirjanikud, näitlejannad ja uudiste tegijad avastanud minu Instagrami konto ning otsustanud seda tuhandete silmapaaride ees detailideni analüüsida,» sõnas Scarlett London.

«Ma palun neil, kes mõtlemata minu konto sisu jagavad, et nad teeksid selgeks, kes mina olen, enne kui nad minu nime ja imago mutta tambivad. Jah, ma teen siin (oma kontol) ka reklaame, aga ainult brändidega, keda ma ka päriselt kasutanud ja mille peale oma raha kulutaks. Minu konto ei representeeri reaalsust,» lisas Scarlett.

Scarlett rääkis, et temani jõudnud ähvarduste hulgas olid kommentaarid, mis ütlesid, et tema postitused on ohuks noortele naistele ja ta tuleks peatada ning ta võiks õhupallide läbi lämbuda. «Ma peaksin end tapma, kuna ma olen nii haletsusväärne,» kirjeldas naine ähvardust, mis temani jõudis. «Aga kui ma aus olen, siis olid need vaid mõne viisakamad ähvarduste seast,» lisas ta.

Scarletti pilt levis kulutulena Internetis, kui Twitteris jagati postitust enam kui 21 000 korda. Kasutaja nimega Nathan oli üks nendest, kes pilti jagas, ning ta kirjutas omaltpoolt selle juurde: «Käi perse, kui see on kellegi normaalne hommik. Instagram on vaid nõme valevabrik, mis paneb meid kõiki ebakompetentsena tundma.»

Teine inimene kommenteeris: «Kas sa oled enne sellisel tasemel valet näinud? See paneb mind tahtma kõik oma sotsiaalmeedia kanalid ära kustutada. Tortilla pannkoogid? Hahahaha.»

Kolmas lisas: «Sa võid endale viidata kui vaesele väikesele piinatud tüdrukule, kuid kui sa müüd efektiivselt oma jälgijatele mingeid tooteid, siis hakatakse sinu meetodeid ka kritiseerima.»

 

In the last 48 hours, grown men & women, MP’s, women’s equality representatives, journalists, actresses and broadcasters have discovered my Instagram feed and decided to pick it apart online, in front of thousands. Each time I refresh my page, hundreds of new nasty messages pour onto my Instagram, Twitter and YouTube, some of which have contained malicious death threats. There are now hundreds of thousands of tweets circling the internet, shaming me. I implore those mindlessly sharing this content to research who I am as a person, before they further drag my name and image through the mud. Yes, I do adverts on here, but only with brands I genuinely use and would spend money on myself. My feed isn’t a place of reality (let’s talk about Exhibit A - above - I mean who spends their time in such a beautiful city, perched on a ledge, ice-cream in hand and smile permanently affixed to her face, it’s staged guys). Sometimes my photos are whimsical and OTT and a little too pink, but I’m not presenting this as an ‘idealistic’ version of life that young girls should aspire to. Those who follow me will know my reality. I try to raise awareness for the digestive condition I suffer from, the same condition that years ago threatened me graduating from university. My Instagram has been an outlet to show you can be positive and have fun with life, despite this condition. I personally don’t think my content is harmful to young girls but I do agree Instagram can present a false expectation for people to live up to. And I am wholeheartedly sorry if I’ve ever made anyone feel inadequate through my content. My life mission is quite the opposite. I am a strong 24-year-old woman who has experienced bullying in the past. I am and will be okay after this hideous experience. But another young girl or guy as the subject of a targeted hate campaign might not be okay. Please remember at the centre of of every viral storm is a human being. ❤️

A post shared by Scarlett London (@scarlettlondon) on

Scarlett postitas endast eile järjekordse pildi Instagrami, kus ta kaitses Listerini reklaami ja lisas, et püüab oma sotsiaalmeediat kasutada, et suunata tähelepanu oma terviseprobleemidele.

«Mõnikord on minu pildid lõbusad ja naljakad ja võib-olla liiga naiivsed, aga ma ei püüa nendega oma elust luua mingisugust ideaalset versiooni, mille poole noored tüdrukud peaksid püüdlema,» kirjutas ta. «Need, kes mind jälgivad, teavad minu reaalsust. Ma püüan suunata tähelepanu oma seedeprobleemile, samale probleemile, mille tõttu mul oleks ülikool lõpetamata jäänud. Minu Instagram on selleks, et näidata, et vaatamata oma probleemidele võib elu siiski olla lõbus ja positiivne,» lisas Scarlett London.

«Mina isiklikult ei usu, et minu sisu võiks noortele tüdrukutele kahjulik olla, aga ma olen nõus, et Instagram võib luua valed ootused, mille järgi inimesed elavad. Ja ma vabandan siiralt kõikide ees, kes on minu sisu pärast end ebakompetentselt tundnud. Minuga on praegu ja pärast seda furoori kõik korras. Aga mõni teine noor tüdruku või poiss ei pruugi pärast sihipärast rünnakut sama tunda. Palun pidage meeles, et iga sellise Interneti kisma keskel on päris inimene,» kirjutas blogija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles