Elysée palee: president Macron ei grimassitanud soome kohvi juues, talle maitses see

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron soome kohvi joomas
Emmanuel Macron soome kohvi joomas Foto: twitter.com

Möödunud nädalal levisid Soome meedias fotod, millel on näha Prantsusmaa presidenti Emmanuel Macroni 30. augustil koos Soome presidendi Sauli Niinistöga Helsingis Kauppatori vabaõhukohvikus kaamerate ees kohvi joomas.

Soomlased postitasid pärast seda sotsiaalmeediasse samasid fotosid, üritades arvata, kas kohv maitses Macronile.

Emmanuel Macron soome kohvi joomas
Emmanuel Macron soome kohvi joomas Foto: Twitter.com

Mitme pildi juures oli tekst, et soome kohvi oli Macroni jaoks vist vastiku maitsega, kuna ta tegi grimasse. Soomlastele jäi silma veel üks foto, kus Macron vestleb Niinistöga ja näitab näpuga kohvitassi suunas. Selle kohta arvati, et Macron ütleb Niinistöle, et kas soomlased nimetavad seda kohviks.

Emmanuel Macron ja Sauli Niinistö kohvi joomas
Emmanuel Macron ja Sauli Niinistö kohvi joomas Foto: Twitter.com

Prantsuse presidendi kantseleist, Elysée paleest teatati nüüd, et Macroni näoilmed näitasid, et ta nautis kohvihetke ja soome kohvi maitset.

«Suhtlemine Soome presidendi ja soome rahvaga oli president Macroni jaoks oluline, sest ta tahtis teada, kuidas elavad tavalised põhjaeurooplased,» kommenteeriti Elysée paleest.

Prantsuse presidendi kantselei esindajad lisasid, et Macronile meeldis soome kohvi, sest see maitse oli tema jaoks uus ja huvitav.

Soome väljaanded ja sotsiaalmeedia kasutajad kommenteerisid, et Prantsuse president vist oli lihtsalt viisaks, kui soome kohvi kiitis, sest Prantsusmaal juuakse märgatavalt kangemat kohvi kui Soomes.

Emmanuel Macron ja Sauli Niinistö kohvi joomas
Emmanuel Macron ja Sauli Niinistö kohvi joomas Foto: LUDOVIC MARIN / AFP/scanpix

Macronile pakutud kohv oli Juhla Mokka ning mõlemad presidendid jõid oma kohvi mustana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles