Video: Monica Lewinsky katkestas intervjuu, kui talle meenutati afääri Bill Clintoniga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monica Lewinsky
Monica Lewinsky Foto: Scott Kirkland / PictureGroup/Sipa USA/Scanpix

Valge Maja kunagine skandaalne parktikant Monica Lewinsky, kes praegu tegeleb küberkiusamisvastaste projektidega, osales Iisraelis konverentsil, kus ta rääkis interneti plussidest ja miinustest.

Teda intervjueeris Iisraeli televisiooni saatjuht, esitades talle eelõige küberkiusamise teemalisi küsimusi, kuid jutuks tuli ka ta kunagine salasuhe USA presidendi Bill Clintoniga, teatab msn.com.

Teda intervjueerinud saatejuht Yonit Levi küsis, et kas ta ootab Bill Clintoni vabandamist.

Bill Clinton juunis 2018
Bill Clinton juunis 2018 Foto: MISCHA SCHOEMAKER / DPPA/Sipa USA/Scanpix

«Hiljutises intervjuus kanalile NBC News ärritas endist president Clintonit küsimus, et kas ta kunagi sinu ees vabandab. Kas sa ootad tema vabandamist, isiklikku vabandamist?» uuris Levi Lewinskylt.

44-aastane Lewinsky sõnas:«Vabandust, kuid ma ei suuda seda teha» ja ta tormas lavalt minema.

Lewinsky sai maailmakuulsaks 1998. aastal, mil paljastus ta seksiafäär president Bill Clintoniga. Ta oli siis 20. eluaastates  praktikant Valges Majas. Clinton eitas alguses seksisuhet, kuid hiljem võttis selle omaks.

Monica Lewinsky 1997. aastal
Monica Lewinsky 1997. aastal Foto: Wikipedia.org

Clintoni suhtes algatati kriminaalmenetlus, kuid teda milleski süüdi ei mõistetud ning ta sai jätkata kuni oma ametiaja lõpuni presidendina.

Bill Clinton 1999. aastal USA presidendina
Bill Clinton 1999. aastal USA presidendina Foto: STEPHEN JAFFE / AFP/Scanpix

Bill Clinton oli USA president 20. jaanuar 1993 – 20. jaanuar 2001.

Lewinsky maine sai selle afääri tõttu kahjustada ning ta langes kiusamise alla.  Ameeriklanna on mitmes varasemas intervjuus öelnud, et kuna ta ise koges kiusamist, siis sai temast küberkiusamise vastane aktivist.

Ta on mitmel korral Twitteris öelnud, et tema jaoks on teemasid, millest ta rääkida ei taha ning nüüd ta selgitas, miks ta Iisraelis intervjuu pooleli jättis.

«Intervjueerija küsis minult selle küsimuse juba enne intervjuud. Sõnasin, et ma ei taha sel teemal rääkida. Ta eiras minu palvet ja küsis selle küsimuse laval taas. Sain aru, et pean lahkuma,» teatas ameeriklanna oma tviidis.

Monica Lewinsky
Monica Lewinsky Foto: Scott Kirkland / PictureGroup/Sipa USA/Scanpix

Lewinsky teatel edastas ta lavalt lahkumisega sõnumi, et naised peavad oma õiguste eest seisma ja ei tohi lubad teistel nende etteasteid mõjutada.

NBC News intervjuu, millele Iisareli saatejuht Lewinskyga vesteldes viitas, toimus juunis. Intervjueerija Craig Melvin esitas siis Clintonile küsimuse, et kas ta isiklikult on Lewinsky ees vabandanud.

«Ma ei ole temaga rääkinud. Kuid ma vabandasin avalikult mitmel korral öeldes, et mul on kahju,» sõnas Clinton.

Clintoni avaldas veel arvamust, et keegi peaks ka Melvini panema risttule alla nagu tema seda teisi intervjueerides teeb.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles