Just Film avab festivali «Videviku saaga» uue osaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twilight, USA 2008
Twilight, USA 2008 Foto: TV 3

Just Film avab uhkelt oma uksed 17. novembril Coca-Cola Plazas ning festival lõpeb 27. novembril.

Just Filmi tänavuseks avafilmiks on Videviku uus osa «Videviku saaga: Koidukuma - Osa 1». Festivali avamine toimub 17.11 kell 19:00 Coca-Cola Plazas.

Kindlasti on selle aasta üheks suurimaks hittfilmiks Mark de Cloe uus linateos «Šokeeriv sinine». Kõik Just Filmi fännid mäletavad eelmisest aastast sama režissööri filmi «Elu ühe päevaga», aga oh üllatust, samalt tegijalt on tänavusel festivalil ka veel teine film «Hollandi tugevaim mees», mis on väga muhe ja lõbus koguperefilm. Kõik Mark de Cloe fännid kahtlemata rõõmustavad.

Lisaks tasub kindlasti rõõmustada ka kõigil arvutimängude fännidel, sest üle mitme aasta on Just Filmi programmis ka üks arvutimänguhuvilistele pühendatud film. «Kas sa oled seal?» räägib virtuaalse ja reaalse maailma kohtumisest, ning sellest kui õhuke on piir nende kahe vahel tänapäeva noorte jaoks.

Nagu ka varasematel aastatel, puudutame festivali raames erinevaid probleeme, mis paraku on maailma lahutamatu osa. Film «Ilus poiss» on karm lugu koolitulistamisest läbi vanemate silmade ja nende üleelamiste. See on väga õpetlik lugu sellest, et elus ei saa ega tohi alati mõelda ainult endale.

Just Filmi meeskond soovitab filmi kõigile, kes vähegi tahavad kaasa mõelda, miks koolides ennetustööst hoolimata endiselt vägivalda esineb.

Tänavakultuuriprogramm on tänavu pühendatud talispordile ja muusikale. Festivali programmis on kaks lumelauateemalist filmi, mille näol on tegu Euroopa eslinastustega («Kaleidoskoop» ja «Suurejooneline veidrus»).

Justi filmiprogramm, milles muide on tänavu 45 filmi, on tohutult rikkalik, kuid märkimata ei saa jätta ka eriüritusi, mis toimuvad kogu festivali vältel. Mitme päeva jooksul saab vaadata tantsijaid, mängida mänge, kuulata loenguid, teha filme jne. Seda kõike Solarise keskuse aatriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles