Teadlaste narkoproovid kinnitavad: Weekend Festivalil leidus kokaiini koos ecstasyga, aga ka amfetamiini

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ teadur Jekaterina Mazina-Šinkar ja ajakirjanik Stas Kuznetsov uhiuue testri ees.
TTÜ teadur Jekaterina Mazina-Šinkar ja ajakirjanik Stas Kuznetsov uhiuue testri ees. Foto: «Radar» / Kanal 2

Politsei võib peagi kasutusse võtta sellise narkomeetri, kus vaid minutite jooksul on tulemused tuvastatavad. Uus narkotester sündis Tallinna Tehnikaülikooli laborites ja tänases «Radaris» räägivadki teadlased uudse aparaadi sünnist, testidest Weekend Festivalil ning selgitavad selle toimimist.  

 

Kui praegu peab politsei narkojoobe tuvastamiseks tunde haiglakoridorides veetma, siis tulevikus on asi märksa kiirem.  «5-7 minutit ja tulemused on käes,» räägib üks narkotestri leiutajatest, TTÜ teadur Jekaterina Mazina-Šinkar.

Uudset narkotestrit käisid teadurid testimas juba kolmandat aastat järjest Weekend Festivalil.

«Enamustes proovides olid kokaiin koos ecstasyga, kuid oli ka amfetamiini. Näiteks kaks aastat tagasi olid peamised ained kokaiin ecstasyga. Aasta tagasi oli juba ecstasy amfetamiiniga,“ kommenteerib Mazina-Šinkar Weekendil saadud narkoproove. 

Sellest, mida suudab eestlaste leiutatud narkotester tuvastada ja miks seda on politseile vaja, räägime juba täna õhtul Kanal 2-s, kell 20.00 algavas saates «Radar».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles