Robert De Niro kaebab kunstigalerii kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert De Niro
Robert De Niro Foto: Reuters / Scanpix

Näitleja Robert De Niro otsustas ühe New Yorgi kunstigalerii kohtusse kaevata pärast seda, kui see müüs ilma eelneva loata maha tema surnud isa kunstiteosed.


De Niro oli maruvihane, kui Salander-O'Reilly Galleries müüks oksjonil maha Robert De Niro Sr. poolt tehtud 12 kunstiteost, et maksta galerii 5-miljoni dollari ehk enam kui 55 miljoni krooni suurust võlga, vahendab Femalefirst.

Oscarivõitjast näitleja pressiesindaja, Stan Rosenfieldi sõnul usaldati maalid Manhattanil asuva galerii hoolde, kuid selle asemel, et neid De Niro nimel maha müüa, andis galerii need osana võlgade tasumise plaanist firmale Benucci S.r.l, millele kuulub mitu galeriid Roomas.

Nüüd otsustas Robert De Niro õigluse jalule seadmiseks kohtu poole pöörduda ning palkas oma huve kaitsma advokaadibüroo Willkie, Farr and Gallagher.

«Meile esitatud dokumentide põhjal üritas Salander O'Reilly Galleries 2007.aasta juunikuus tasuda 5 miljoni dollari suurust võlga Benuccile sellega, et andis viimasele üle enam kui 50 maali, mille seas oli ka 12 Robert De Niro Sr. maali, mis kuuluvad õigusega ta pojale,» ütles advokaadibüroo pressiesindaja.

De Niro Sr. oli hinnatud sõjajärgne kunstnik, kelle teoseid võis näha paljudes muuseumides selliste suurmeistrite, nagu William de Kooning´i Franz Kline´i, teoste kõrval. Robert De Niro Sr. suri 1993.aastal 71-aastasena vähkkasvaja tagajärjel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles