Paulig: saadame grimasse teinud Prantsusmaa presidendile «turukohvi»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron soome kohvi joomas
Emmanuel Macron soome kohvi joomas Foto: twitter.com

Kohvifirma Paulig teatas, et nad saadavad Prantsusmaa presidendile Emmanuel Macronile kastitäie Juhla Mokka kohvi, mida Macron 30. augustil koos Soome presidendi Sauli Niinistöga nautis Helsingis Kauppatori turu vabaõhukohvikus.

Soomlased postitasid sotsiaalmeediasse pilte kohvi joovast ja kummalisi näoilmeid tegevast Macronist, mille juures tekst, et see kohv oli prantslase jaoks kohutava maitsega, teatab iltalehti.fi.

Emmanuel Macron Soome kohvi joomas
Emmanuel Macron Soome kohvi joomas Foto: Twitter.com

Pauligi turundusjuhi Tomi Wirtaneni arvates maitses Macronile Soome kohv, sest kui ei oleks maitsenud, oleks ta näoilme tavaline olnud ning ta ei oleks grimasse teinud.

«On tore, et presidendid kohtusid Soomes ja veelgi toredam on, et nad jõid avalikus kohas kohvi. Soome on turvaline riik, kus presidendid saavad minna välja ilma suurte turvaettevalmistusteta ja juua tassi kohvi,» nentis soomlane.

Emmanuel Macron ja Sauli Niinistö kohvi joomas
Emmanuel Macron ja Sauli Niinistö kohvi joomas Foto: LUDOVIC MARIN / AFP/scanpix

Wirtanen on veendunud, et Soome kohvi maitse oli Macroni jaoks üllatav, kuid meeldiv ja ta sai kogemuse, et Soome on kohvikultuuriga maa.

«Et Macron saaks ka edaspidi juua meie kohvi, siis saadame Prantsusmaa presidendi kantseleisse Elysée paleesse,  Prantsuse siseministeeriumisse ja Helsingis asuvasse Prantsusmaa suursaatkonda kastitäie Juhla Mokka kohvi. Prantsuse presidendi kohvinauding ei pea piirduma ainsa korraga vabaõhukohvikus,» lausus Pauligi esindaja.

Emmanuel Macron ja Sauli Niinistö kohvi joomas
Emmanuel Macron ja Sauli Niinistö kohvi joomas Foto: Twitter.com

Wirtaneni sõnul viitas Macroni ja Niinistö kohvijoomine Euroopa ühtsusele ja kahe riigi sarnasele kohvikultuurile.

Pauligi esindaja lisas, et kaks presidenti jõid Juhla Mokka kohvi, mida küll peetakse kangeks kohviks, kuid tegelikult on seda mitme erineva röstiga.

Soome Pauligi Juhla Mokka kohvi bränd
Soome Pauligi Juhla Mokka kohvi bränd Foto: Wikipedia.org

«Tumeda röstiga kohv ei ole enam nii trendikas kui heleda röstiga kohv. Hele röst teeb võidukäiku,» lisas soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles