13 tundi veest väljas olnud kuldkala jäi ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13 tundi veest väljas olnud kuldkala jäi ellu
13 tundi veest väljas olnud kuldkala jäi ellu Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias Glouchesteris jäi ellu 13 tundi veest väljas olnud kuldkala.

Kala omanik Barbara Woodford leidis, et  ta lemmik Ginger on kadunud ja kuna tal oli tööle kiire, siis ei olnud tal aega kala otsida, kirjutab The Telegraph.

Õhtul koju jõudes hakkas ta kala uuesti otsima ja leidis ta lõpuks kapi alt põrandalt.

«Kui ma ta üles tõstsin, hakkas ta oma suud liigutama. Panin ta nii kiiresti kui võimalik vett tagasi ning ta ujus, nagu ei oleks midagi juhtunud. See oli tõeline jõuluime,» sõnas Woodward.

Woodward sai kuldkala selle aasta augustis sünnipäevakingituseks.

Naise sõnul oli kalal harjumus veest välja hüpata.

«Panin tähele, et kuldkala hüppas, siis kui tal oli rohkem hapnikku vaja. Ta hüppas üsna sageli, kuid varem mitte nii tugevalt, et oleks akvaariumist välja hüpanud,» selgitas omanik.

Woodwardi arvates oli ta kala veest väljas 13 tundi.

Kuldkalapidajate ühingu esindaja kinnitusel on kuldkalad üsna vastupidavad.

«Kuldkaladel aitab kuival vastu pidada see, kui nende lõpused on niisked. Kuid minu andmetel on Ginger kõige kauem ilma veeta vastu pidanud kuldkala,» lisas esindaja.

Kuldkala (Carassius auratus auratus) on Hiinast pärit akvaariumikala, mida on hakatud kasvatama juba 4500 aastat tagasi. Hiinast Euroopasse jõudsid kuldkalad aga alles 17. sajandil. Selleks ajaks oli algsest hõbekogrest aretatud väga palju erinevaid ja kauneid liike. Kuldkala on koduloomana peetud kauem kui ühtki teist kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles