Seto rahvariideis naine New Yorgi tänavail lõi Zetod pahviks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi Kuldse Plaadi jagamisel pälvis 
ansambel Zetod selle folkmuusika populariseerimise eest.
Kaks aastat tagasi Kuldse Plaadi jagamisel pälvis ansambel Zetod selle folkmuusika populariseerimise eest. Foto: Mihkel Maripuu

Suur üllatus oli Zetode bändiliikmete jaoks see, kui New Yorgi publiku hulgas juhtus vilksatama seto rahvariideis naine.

Empire State Buildingust kiviviske kaugusel paiknevas Eesti Majas Manhattanil võis tol õhtul teiste kostüümikandjate seas tõesti näha seto riietes naisterahvast, kel polnud probleemi ka laulude kaasaleelotamisega, rääkisid Zetod.

«Ühtaegu sürreaalne ja väga liigutav,» kirjeldas bändi liige Matis Leima nähtut.

Seto rahvariideis väliseestlane maailma suurimas metropolis ei jäänud reisi ainsaks ega sugugi viimaseks ohoo-efekti sisaldavaks sündmuseks.

«Et Niagara juga uhkema külje pealt kaeda, reisisime Kanadasse. Seal hakkas kõrva eesti keel ja pärast toimunu hetkelist mitteuskumist astusime kaasmaalastele siiski ligi,» tõi Leima näiteks teise positiivselt üllatanud momendi.

«Selliste kohtumiste emotsioon on ju seda suurem, mida kaugemal kodust ollakse. Selgus, et Zetode nimi polnudki neile päris tundmatu, ja et oleme mõlemad ka teel Washingtoni,» lisas muusik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles