Prantslane tahab esimesena üle Vaikse ookeani ujuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslane tahab saada esimeseks üle Vaikse ookeani ujujaks
Prantslane tahab saada esimeseks üle Vaikse ookeani ujujaks Foto: SCANPIX

Prantslane Benoit Lecomte soovib saada esimeseks inimeseks, kes on ujunud üle Vaikse ookeani Tokyost San Franciscosse.

44-aastane mees plaanib seda viie kuu pikkust ja ligi 10 000 kilomeetri pikkust ujumist järgmiseks aastaks, kirjutab Yahoo News.

Tegemist oleks Lecomte jaoks teise nii pika ujumisega. Lecomte on esimene, kes ujus 1998. aastal esimesena ilma abivahenditeta 73 päevaga üle Atlandi ookeani.

Üle Vaikse ookeani ujumisel plaanib ta ujuda kaheksa tundi päevas, öisel ajal magab katamaraanil ning jätkab ujumist uuesti hommikuti.

Tokyost ujumist alustades aitavad tal edasi liikuda Vaikse ookeani lääne-ida suunalised hoovused.

Mees kannab ujudes kõrgtehnoloogilist ujumismaski ja kostüümi, mis võimaldab teha telefonikõnesid ja saada e-posti ajal, mil ta ujub.

«Ma saan selle abil rääkida mind saatvate isikutega katamaraanil ning saada vastukõnesid,» selgitas prantslane.

Ta naha alla pannakse ka mikrokiip, mille abil ujuja tervist jälgitakse ööpäev läbi ning sellest edastatakse informatsioon Facebooki.

Prantslane saab jala külge magnetvälja tekitava jalarõnga, et haisid eemale peletada. Samuti on abimeeskond igal hetkel valmis kiskjaid minema ajama.

Üle Vaikse ookeani ujumise projektiga kogub ta raha vähihaiguse uurimiseks ning aitab luua uusi võimalusi inimeste jaoks, kes selle haigusega võitlevad.

Lecomte`i isa suri 1991. aastal vähki ning see pani arhitekti ja kahe lapse isa oma leinast vabanemiseks üle Atlandi ookeani ujuma.

«Minu ujumisteekonna raskused on väga erinevad vähki põdevate inimeste raskustest. Ma oleks saanud igal ajal asja pooleli jätta. Kuid teekonnal ma mõistsin, mis tähendab kannatus ning mida see, kui lõpp on teadmata,» lausus prantslane pärast üle Atlandi ujumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles