Majanduslangus kärbib «Top Geari» trikke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduslangus kärbib «Top Geari» trikke. Fotol saatejuhid  Jeremy Clarkson (keskel), James May (vasakul) ja Richard Hammond tankiga Toweri sillal
Majanduslangus kärbib «Top Geari» trikke. Fotol saatejuhid Jeremy Clarkson (keskel), James May (vasakul) ja Richard Hammond tankiga Toweri sillal Foto: AFP / Scanpix

Ka  menusaade «Top Gear» ei ole pääsenud majanduslanguse küüsist ja uuel aastal tehakse kärbitud  eelarve tõttu vähem ekstreemseid trikke.

Produtsentide sõnul kulus seni ühe osa tegemiseks umbes 100 000 naela (1,6 miljonit krooni), kuid uuest aastast on see summa poole väiksem, kirjutab The Telegraph.

Samuti vähendatakse maailma eri paikades tehtavate võtete arvu.

«Lähiajal ei näe näiteks Jeremy Clarcksonit läbi telliskiviseina sõitmas ega ka Richard Hammondit maailma kiiremaid autosid proovimas. Möödunud aastal sõitsid saatejuhid Clarckson, May ja Hammond Põhja-Kanadast Põhjapoolusele. Nüüd jäävad sellised ekstreemsused ära,» selgitasid produtsendid.

Produtsent Andy Wilman kirjutas «Top Geari» fännileheküljel asuvas blogis, et praeguse olukorraga tuleb lihtsalt arvestada ning tulevikus võivad uuesti head ajad ees oodata.

Produtsendi kinnitusel käis Jeremy Clarkson välja paar head ideed, kuidas saatesarja eelarvekärped võimalikult märkamatuks jääksid ning «Top Gear» oma kvaliteedi säilitaks.

Väidetavalt makstakse Jeremy Clarcksonile 2009. aasta saadete eest kokku kaks miljonit naela (32,2 miljonit krooni). Richard Hammondi lepingus seisab, et iga saate eest makstakse talle 25 000 naela (üle 400 000 krooni). Kolmas saatejuht James May saab iga osa eest 20 000 naela (üle 300 000 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles