Märt Koik vaevles viimastel võtetel palaviku ja kohutava nohu käes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil istuvad Kinobussi ninal filmis osalevad Ester Korkiasaari ja Märt Koik, filmitalgute juht Mikk Rand upitab sinna parasjagu Lenna Kuurmaad.
Pildil istuvad Kinobussi ninal filmis osalevad Ester Korkiasaari ja Märt Koik, filmitalgute juht Mikk Rand upitab sinna parasjagu Lenna Kuurmaad. Foto: Raigo Pajula

Filmivõtete ajal haigestunud Märt Koik pidas hoolimata halvast enesetundest vapralt lõpuni vastu. Tõenäoliselt ei pannud ka keegi filmipubliku hulgast tähele noormehe haigussümptomeid.

«Olin parasjagu ajateenistuses, kui mu ema mulle Filmitalgutest rääkis,» rääkis filmi «Täitsa lõpp» peaosas mänginud Märt Koik. «Kuna ajateenistusest saab koolikatsete jaoks ennast vabaks küsida, küsisin ühe päeva lisaks, et Filmitalgute casting'ule minna. Käisin läbi telesaate «Kinotehas», lõpetasin ajateenistuse, puhkasin kaks kuud ja siis algasid võtted.»

Filmitalgutelt nopitu väärtust hindab Koik oluliseks.

«Mulle on alati jäänud mulje, et filmitegemine on selline kiire protsess, aga tuleb välja, et reaalsus on hoopis vastupidine. Peab väga pikalt ootama ja passima, aga meeskond teeb selle jällegi lõbusaks.»

Filmivõtete lõpuperioodil õnnestus Koigil haigeks jääda. «Mul oli kohutav nohu, köha ja isegi palavik. See muutis kaamera ees olemise keerulisemaks. Surusin hambad risti ja olin tubli,» kirjeldas näitleja läbitehtud raskusi.

Küsimusele, kas tänaseks valminud filmi juures ka midagi muutmist vajaks, vastas näitleja, et jätaks kõik nii, nagu on.

«Enda puhul märkasin mõnda kohmakat esitust, kuid jätaksin needki nii. Nii sai tehtud ja las nii ka jääb,» on Koik veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles