Smokie originaalkoosseisu liige Uttely: oleme endiselt tahetud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smokie
Smokie Foto: Smokie/promo

17. detsembril esineb klubis Apollo maailmakuulus briti rockbänd Smokie. Bändi basskitarrist ja üks vokalist Terry Uttely rääkis Elu24-le pisut tänastest tegemistest.

«Praegu tuuritame erinevates maailma paikades. Oleme seni käinud Lõuna-Aafrikas, Austraalias, Kaug-Idas, mõne aja eest naasime Rootsist, käisime ka Saksamaal. Nädal pärast Eesti esinemist suundume Venemaale. Seega eks meie bändi vastu on jätkuv huvi üle maailma ja me püüame seda rahuldada,» rääkis mees.

Smokie liikme Terry Uttely sõnul annab bänd igal aastal umbes 90 kontserti.

Ajaga käivad kaasas aga muutused. 1965. aastal alustanud bändi helikeelt ei saaks ju tänapäeva tehnoloogiliste võimaluste taustalt võrrelda.

«Ilmselgelt muusika muutub, peaasjalikult tehnoloogilistel põhjustel. Muusika muutumist põhjustavad ka paljud teistsugused asjaolud,» lisas Uttely.

Sellegipoolest on bändi esitusnimekirjas alati ka hittlood varasematest perioodidest.

«Ei ütleks, et Smokie muusika oleks palju bändi eksisteerimise ajaloo jooksul kõikunud. Üldjoontes on see jäänud ikka äratuntavaks,» on mees kindel.

Smokie ainukene originaalkoosseisu liige Terry Uttley sõnul hoiab teda bändi juures kirg muusika vastu.

«Smokie on olnud mu naine ajast, mil olin 17-aastane. Ma väga naudin oma tööd, ja seda, mida saame inimestele oma muusikaga edasi anda. Ka seda, mida inimesed saavad meile tagasi anda.

Uttley peab seda, et inimesed endiselt Smokiet kuulata soovivad, väga meelitavaks. «Pärast kõiki neid aastaid oleme endiselt populaarsed - see on suur asi,» usub Uttley. «Meid on näinud ja kuulanud kolm eri põlvkonda.»

Tallinna kontserdiks lubab Uttley meeldejäävat showd ja nii uut kui vana muusikat.

«Ei tasu karta, et meie helikeel oleks kuidagi väga teistsugune. Uued lood kõlavad nagu nad oleksid vanad,» rahustab muusik fänne

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles