Maailma tipp-DJ Paul van Dyk esineb Tallinnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul van Dyk
Paul van Dyk Foto: promo

Tuleva aasta suurim tantsumuusika sündmus leiab aset 17. veebruaril kui Saku Suurhallis annab show mitu aastat maailma tippdj-ks tituleeritud Paul van Dyk Saksamaalt.

Raadio Sky Plus turundusjuht Sven Arusoo lausus, et Paul van Dyki saabumist Eestisse on nii trance- kui ka popmuusika ringkonnad oodanud juba aastaid.

«Ilmselt pole neid inimesi palju, kes vähemalt korra elus poleks kuulnud «For An Angel» loo imelist meloodiat. Juba ainuüksi see fakt annab tunnistust, et Paul van Dyki puhul on tegemist trance muusika tõelise suurkujuga, kes aidanud aastate jooksul seda muusikastiili maailmas populariseerida, jäädes sealjuures siiski truuks oma juurtele,» lausus Arusoo. «Olen kindel, et Paul van Dyki esinemine Saku Suurhallis jätab tuhandete nooremate ja vanemate tantsumuusika sõpradele südametesse kustumatu mulje.»

Paul van Dyk on elektroonilise tantsumuusika dj, muusik ja produtsent, kes on oma töö eest võitnud Grammy auhinna. 2005. ja 2006. aastal valiti Dyk maailma parimaks dj-ks. Lisaks on ta ainsa plaadikeerutajana püsinud juba 1998. aastast maailma top10 DJ nimekirjas. Alates 2007. aastast on tema albumeid müüdud üle 4,5 miljoni eksemplari.

Suurim tuntus saabus hitsingliga «For an Angel». Mitmed erinevad üleastumised ja tema miximise stiil äratasid Cosmic

Baby tähelepanu ning nende koostöö algas nime all The Visions of Shiva. 1993. aasta hilissuvel ilmus Pauli esimene dj-mix «X-Mix-1 - the MFS Trip», kus remixiti Humate'si trance muusika hümni «Love Stimulation».

1994. aastal õnnestus Paulil tänu MFSi Mark Reederi lähedasele sõprusele New Orderiga teha remix nende «Republic» albumilt pärinevast loost «Spooky». Kauamängiv «Seven Ways» tutvustas Pauli kui trance muusika pioneeri ning tagas talle edu Suurbritannias. DJ Magazine lugejad valisid selle albumiks number üks.

2000. aastal ilmunud tantsusõbralikult albumilt «Out There And Back» pärinevad hitid «Tell Me Why (The Riddle)» koostöös Saint Etienne’ga, «We Are Alive» ja remixitud versioon Jennifer Browni loost «Alive». Tema esimesele mix-albumile «The Politics of Dancing» (2001) järgnes maailmaturnee ja DVD «Global» (2003) ning film «Zurdo», kuhu van Dyk lõi muusika, mille eest sai ka Oscari.

17. veebruari suurimal tantsumuusika sündmusel astuvad lisaks Paul van Dykile lavale ka kohalikud tegijad - DNS Project (Armada Music), Kristjan Hirmo (Sky Plus / Hirmo Faktor) ja DeeJay AAV (Club Unlimited).

Piletid Paul van Dyki kontserdile hinnaga alates 35 EUR tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti neljapäeval, 24. novembril kell 10.00. Tele2 klientidele on piletid kuni 4. detsembrini 20 protsenti soodsamad, alates 21. novembrist on eksklusiivne ostuõigus ainult Tele2 klientidele. Kontsertklubi liikmed saavad pileteid osta aga juba alates 20. novembrist.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles