«Eestimaa uhkus 2011» žürii: headus aina kasvab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kogunes «Eestimaa uhkuse» žürii
Täna kogunes «Eestimaa uhkuse» žürii Foto: Jelena Rudi

TV3 toob detsembrikuus seitsmendat korda ekraanile aasta kauneim tänugala «Eestimaa uhkus». Täna kogunes auväärt žürii, et teha valik meie tublidest inimestest seni saabunud vihjete põhjal.

 

Sel aastal kuuluvad žüriisse Eri Klas esimehena, Elle Kull, Linnar Viik, Sirje Eesmaa, Allar Levandi, Tanja Mihhailova ning Valdo Kalm.

«Žüriiliikmetel on privileeg saada heategude energiast osa esimestena. Kindlasti on kõigi nende aastate jooksul kogetu ka meile endile õpetanud enam hoolivust ja üksteise märkamist,» ütles žürii esimees Eri Klas. Klasi sõnul on tänavune heategijate palett varasemast laiem ja tõsiselt liigutavaid teemasid on palju.

Linnar Viik tunnistas kangelaste lugudele mõeldes, et meie ühiskond on saanud küpsemaks, rikkamaks ja avaramaks. «Igal aastal on «Eestimaa uhkus» märkamise ja empaatia peegeldajaks ning mul on hea meel öelda, et majanduskasv on täna kogetud headuse kasvu tunnistades teisejärguline.»

Ka EMT juht Valdo Kalm märkis, et tänu «Eestimaa uhkusele» osatakse head aina enam leida. «Näen, et vaimsed väärtused saavad üha olulisemaks materiaalsetest. Lugedes neid lugusid, mis rahvas on saatnud, tekkis kindlus, et headust on Eestimaal tegelikult palju.»

Elle Kulli sõnul on täiesti selge, et «Eestimaa uhkus» on kõigi eelneva kuue aasta jooksul olnud ilusa ivaga ning on seda ka tänavu. «See sündmus külvab headust ning mida rohkem tekib head, seda ilusam on elu!» ütles Kull.

Tanja Mihhailova lemmik-kangelased olid tänavu need lihtsad inimesed, kes isiklikest eluraskustest hoolimata olid valmis ennastsalgavalt ka teisi hättasattunuid abistama. Allar Levandi tundis rõõmu sellest, et kaaskodanikku osatakse märgata ning teda ei peljata tunnustada.

Kokkuvõttes võib öelda, et detsembrikuus Tallinna Reaalkooli lavale kutsutavad kangelased valis žürii täna välja üllatavalt üksmeelselt. «Eestimaa uhkuse» kandidaatide lugusid näeb «Seitsmestes uudises» gala eel juba õige pea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles