Soomlased sisisevad: mis Saagimil viga oli, et jälle sellist juttu ajas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim.
Anu Saagim. Foto: TV3 / kuvatõmmis

Eesti väljaande Õhtuleht loovjuht Anu Saagim andis intervjuu Soome raadiojaama Radio Rock saates «Korporaatio», kus teda intervjueerisid saatejuhid Kimi Sainio ja Harri Moisio.

Saagim tänas, et teda raadiosaatesse kutsuti, rääkides nii oma armuelust kui suhetest soomlastega, kaasa arvatud vaenust raadio- ja teletoimetaja Maria Veitolaga, teatab iltasanomat.fi.

Maria Veitola
Maria Veitola Foto: Wikipedia.org

Tuntud eestlanna on aastate jooksul mitmel korral öelnud, et tema silmis on soomlased lohakad ega hoolitse oma välimuse eest, tekitades sellega endale Soomes palju vaenlasi.

Saagimi ja Veitola vaheline vaen sai alguse 2015. aastal, kui Veitola intervjueeris oma saates «Yökylässä Maria Veitola» Saagimi abikaasat, disainer Ristomatti Ratiat, olles kaks päeva nende Helsingi kodus külaliseks.

Ristomatti Ratia
Ristomatti Ratia Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF/Scanpix

Saagim kritiseeris siis Veitola välimust, nimetades saatejuhti inetuks ja lohakaks ning Veitola pani seda pahaks. Kahe naise vahel tekkis vaen, nad mõlemad võtsid hiljem mitmel korral sel teemal sõna nii meedias kui sotsiaalmeedias.

Saagim ründas soomlaste välimust ka Yle saates «Perjantai».

5. augustil oli Saagim külaliseks Radio Rocki jutusaates, kui saatejuhid Kim Sainio ja Harri Moisio tegid saadet Viru hotellis.

Soome meedia teatel käitus Saagim intervjuu ajal ülbelt ja agressiivselt, ajades kummalist juttu ja vastates mitmel korral kassi häälitsusega.

«Kurnjäu,» sõna Saagim ja selgitas, et sellisel viisil tervitab ta hommikuti oma lähedasi, eelkõige mehi.

Anu Saagim
Anu Saagim Foto: «Reporter» / Kanal 2

Saagimi sõnul sai ta pärast Veitolaga tekkinud kokkupõrget võimaluse oma maine puhastamiseks Soome MTV3 kanali jutusaates «Enbuske, Veitola & Salminen », kuid ta loobus sellest pakkumisest.

«Ma ei soovinud minna, sest teadsin, mis seal juhtub. Tegemist oli mulle kätte maksmisega,» lausus Saagim.

Saagim meenutas, et ta sai Veitolalt kõne, milles soomlanna rõhutas, et selles saates saab Saagim oma mainet soomlaste silmis parandada.

Saagim oli nõus nimetatud saates osalema vaid juhul, kui talle makstakse 5000 eurot, kuid saate produtsendid ei olnud nõus sellist summat maksma. Küll aga pakkusid nad, et maksavad kinni ta reisi Soome ja tagasi Eestisse. Kuna Saagim ei saanud seda summat, loobus ta saates osalemast.

Saagimi etteastet Radio Rocki saates saatis pidev mjäugumine. Lisaks soomlaste kritiseerimisele rääkis ta ka oma armuelust, mille kohta ta ei ole pärast Ristomatti Ratiast lahutamist just palju rääkinud.

«Mjäu,» vastas Saagim taas, kui saatejuhid küsisid, kas ta elus on kindel mees.

Saagimi sõnul on ta elus olnud palju mehi, kuid talle meeldivad sellised mehed, kes on head armukesed.

Otskohese jutuga eestlanna lisas, et teda ei saa võluda luksusauto ja suure rahakotiga, mehel peab olema mõistust ja välimust ning kindlasti peab mees olema temast noorem.

«Vaadake mind! Kas te suudate kujutada ette, et oleksin endavanuse mehega,» laksas 56-aastane staar.

Saagim sõnas mõni aeg tagasi, et kui tema ja Ristomatti Ratia 2016. aastal lahutasid, siis oli Ristomatti öelnud, et nad võiksid uuesti abielluda, kuid tema ei soovinud.

Anu Saagim ja Ristomatti Ratia olid abielus 1994–2016, neil on poeg Robin Ratia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles