Kuulus Itaalia linn keelustas tänaval söömise

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergey Borisov / PantherMedia / Scanpix

Sel teisipäeval võeti Firenzes vastu uus seadus, mille kohaselt on linna ajaloolise vanalinna neljal peatänaval söömine keelatud.

Uue seaduse kohaselt on söömine keelatud Via de' Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano ja Via della Ninna tänavatel, kirjutas Daily Mail. Keelust üleastujaid ootab kuni 500-eurone trahv.

Kohalikud ettevõtted, kelle ärisid keeld puudutab, peavad nüüd panema välja hoiatavad sildid, kus on kirjas: «Austa kohalikke elanikke, kauplejaid ja töötajaid sel tänaval.»

Keeld on jõus iga päev kell 12.00–15.00 ja 18.00–22.00 ning esialgu kehtib see neli kuud.

Firenze on kuulus oma maitsva toidu poolest ning Tripadvisoris on märgitud, et linna võileivad on maailma parimad. Telegraph aga kirjutab, et kohalikel ettevõtetel sai kõrini sellest, et turistid nende valdustes jõlkusid ning kõnniteeäärtel istudes oma nälga kustutasid. 

Linnapea Dario Nardella sõnul pole tegemist mitte karistava, vaid hoopis ennetava meetmega. 

«Kui turistid käituvad Firenzes nagu nad käituvad kodus, on nad siin alati teretulnud. Eriti kui nad tahavad proovida meie gastronoomilisi elamusi,» sõnas Nardella.

See pole aga esimene kord, kui linnapea Nardella on välja käinud kummalisi turiste puudutavaid seadusi. Möödunud aastal teatas ta, et linn hakkab võitlema turistide vastu, kes jätavad linna kirikutreppidele pärast söömist prügi maha. Nardella väljapakutud meetmeks oli lõuna ajal turistide veevoolikuga minema pritsimine kirikute juurest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles