Vastsündinu oleks peaaegu lapsevanema hooletuse tõttu surnud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Miller nakatus herpesesse vaid 11 päevaselt
Oliver Miller nakatus herpesesse vaid 11 päevaselt Foto: Kuvatõmmis

Vastsündinu oleks peaaegu surnud, kui sai vanemalt musi tagajärjel herpese. Kuna musi oleks lapsele peaaegu saatuslikuks saanud, siis on seda hakatud kutsuma ka «surma suudluseks».

Väikese Oliver Milleri ema on nüüd öelnud, et heasüdamlikud inimesed ei tohiks noortele lastele musi teha, kui neil on ohatis, kirjutas Metro

Lucy Kendall meenutab šokiga aega, kuidas tema poeg vaid 11 päevaselt tõsiselt haigeks jäi.

23-aastane Lucy Kendall
23-aastane Lucy Kendall Foto: Facebook

Oliver lõpetas öösiti piima joomise ning ajas oma selja valust kumeraks. Lucy ja tema partner, Jaz Miller viisid poisi kohe haiglasse, kuna kartsid, et tal võib tekkida vedelikupuudus. Haiglas pandi Oliver kohe traumaosakonda. Poisile tehti mitmed testid ning kanüülid ühendati tema väikese kehaga. Kaheksa päeva hiljem diagnoositi poisil herpes. Arstide sõnul sai poiss viiruse ohatise tõttu.

Üks kolmest herpesesse nakatunud vastsündinust sureb.
Üks kolmest herpesesse nakatunud vastsündinust sureb. Foto: Kuvatõmmis

23-aastane Lucy Kendall, kes elab Hulli linnas, sõnas: «Nagu te võite ette kujutada, siis me olime šokis ja ei saanud üldse aru, mis meile just öeldi. Arstid selgitasid meile, et vastusündinu võib saada herpes simplex viiruse, kui inimesel on ohatis ja siis last, kas suudelda, või on tal ohatisega kokkupuude. Ohatised on kõige nakkavamad plahvatamise ajal, kuid on ohtlikud ka seni, kuni need täielikult paranevad. See oli täiesti kohutav olukord.»

«Kummalgi meist ei olnud herpest ega ohatist, kuid meie süda oli murtud. Seda olukorda kutsutakse «surma suudluseks» ning see mõjus meile mõlemale laastavalt,» lisas ema.

Oliver Miller veetis haiglas 21 päeva
Oliver Miller veetis haiglas 21 päeva Foto: Kuvatõmmis

Oliver, kes sündis kolmandal augustil, veetis haiglas 21 päeva, enne kui ta koju tagasi lubati. Talle antakse järgmise kuue kuu jooksul antibiootikume ja teda testitakse regulaarselt.

Kendall lisas: «See on olnud minu jaoks kõige raskem perioodi üldse, eriti kuna ma olen esimest korda lapsevanem. Esimese lapse saamine on juba hirmutav olukord, aga millegi sellise (haiguse - toim.) läbitegemine on veel hullem.»

Vastsündinute herpes on väga ohtlik, kuna nende immuunsüsteem ei ole veel piisavalt arenenud, et viiruse vastu võidelda. Lastehaiguste spetsialistid sõnavad, et üks kolmest lapsest, kes viirusesse nakatub, sureb.

Oliver Miller sai herpese musi tagajärjel
Oliver Miller sai herpese musi tagajärjel Foto: Kuvatõmmis

Manchesterist pärit Leo Aldcroft suri eelmisel kuul vaid kümne päeva vanusena, kui sai viiruse oma emalt

Kendall hoiatas: «Üks kolmest viirusesse nakatunud beebist sureb. See on väga ohtlik viirus ja inimesed peavad sellest teadlikud olema. Minu sõnumiks on see, et palun austage vastsündinute tervist ja hoidke neist eemale, kui teil on ohatis. Meie oleme veel õnnelikud. Vaid mõned tunnid hiljem oleks tulemus olnud palju hullem.»

Oliver Miller sai herpese kokkupuutel ohatisega, mis oli ühel tema vanematest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles