Barack Obama presidendile: ei ole ju raske öelda, et natsid on halvad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama kritiseeris esimest korda ametist lahkumise järel Donald Trumpi.
Barack Obama kritiseeris esimest korda ametist lahkumise järel Donald Trumpi. Foto: Jim LoScalzo/CNP/AdMedia/SIPA / Jim LoScalzo/CNP/AdMedia/SIPA

USA endine president Barack Obama on viimaks kritiseerinud Donald Trumpi tegevust, heites praegusele presidendile ette, et natside mahasalgamine pole raske.

Obama on viimaks president Trumpi tegemiste kohta sõna võtnud, kritiseerides praegust presidenti selles, et ta ei salanud maha natside tegevust Charlottesville'i rahutuste ajal, ning et praegune riigipea veedab liiga palju aega ajakirjandust maha tehes, vahendas TMZ.

Endine president tegi Trumpi maha, kui ta sai Illinoisi Ülikoolilt auhinna, öeldes: «Kui raske see on? Öelda, et natsid on pahad?»

Obama lisas, et Ameerika peaks kiusajatele vastu seisma, mitte neid järgima.

See on esimene kord, mil 44. president on 45. presidendi kohta midagi negatiivset öelnud pärast seda, kui ta oma ametist lahkus. Ja paljude arvates on see just selline jutt, mida demokraadid on juba pikalt soovinud Obama käest kuulda.

Lisaks sellele tõi Obama välja ka Trumpi pideva nokkimise ajakirjanduse kallale, märkides ära, et kuigi tal oli korduvalt Fox Newsiga probleeme (Fox News on tugevalt konservatiivne telekanal), siis ei kutsunud ta neid kunagi riigivaenlasteks.

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Mandel Ngan / AFP / Scanpix

Kas tegu oli Obama ühekordse väljaütlemisega Trumpi tegevuse kohta või on neid tulevikus veel tulemas, näitab aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles