Multimiljardär paneb ameti maha ja keskendub filantroopiale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Ma.
Jack Ma. Foto: DENIS BALIBOUSE / Scanpix

Ülimenuka firma Alibaba omanik Jack Ma plaanib kõrgest ametikohast loobuda, et pühenduda haridusele. 

Jack Ma alustas oma firmaga 1999. aastal, oma pisikeses korteris Hiinas, Hangzhou linnas ja on nüüd üks rikkamaid inimesi maailmas. Tulevat nädalat plaanid ta alustada Alibaba juhi kohalt tagasi astuda ning jääda vaikivaks osanikuks. 

Enda sõnutsi ei ole suur jõukus talle kuigi palju rõõmu toonud ning oli palju õnnelikum kui teenis kuus vaid 12 dollarit. Alibabast  saanud impeerium, mis tegutseb online müügi ja pangandusega, filmiproduktsioonidega ning raamatupidamisega. Firma on osanik hiina sotsiaalmeediaportaalis Weibo ja omab inglise keelset ajalehte «The South China Morning Post».

Härra Ma plaanib oma vaba aega pühendada filantroopiale, keskenduda isiklikule arengule ja haridusele, järgides Bill Gates'i ettetallatud rada. 

«On palju asju, mida saan Bill Gates'ilt õppida. Ma ei saa kunagi nii rikkaks, kuid on üks asi, mida saan teha paremini kui tema - ma saan minna varem pensionile.»

Lisaks sõnas mees, et plaanib lähiajal naasta ka õpetaja ametisse: «See on midagi, mida oskan palju paremini teha kui olla Alibaba juht.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles