Avril Lavigne pääses surmasuust ja on valmis lavale naasma (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avril Lavigne
Avril Lavigne Foto: mavrixphoto.com/mavrixphoto.com

Kanada laulja Avril Lavigne pole viis aastat muusikaga tegelenud ega kontserte andnud, sest on pidanud ägedat võitlust puukborrelioosi vastu. Nüüd on ta aga tagasi ja andis teada uuest singlist.

Kanada laulja Avril Lavigne oli juba surmaga leppinud, kui ta kirjutas haigena voodis olles ühe oma uutest lauludest, kirjutas Sky News. Naine ise kirjeldab seda, kui ühte kõige hirmsamat hetke oma elus.

33-aastane laulja kirjutas blogis emotsionaalse kirja oma fännidele, tänades neid kannatlikkuse eest ja avaldas oma uue singli avaldamise kuupäeva. Selle looga teeb Lavigne ühtlasi ka oma muusikalise tagasituleku.

Lavigne, kes sai populaarseks 2002. aastal tänu laulule «Complicated», on muusikast eemal olnud viis aastat, millest neli on ta võidelnud puukborrelioosi vastu. Kanada laulja rääkis haiguse kohta: «Need olid minu elu kõige hullemad aastad, kui ma pidasin nii füüsilist kui vaimset võitlust. Ma suutsin selle võitluse pöörata muusikaks, mille üle ma olen uhke.»

Ta lisas: «Päriselt, see hoidis mind positiivsena, kui elus on eesmärgid ja põhjust elada, mu muusika aitas mul end ravida ja hoidis mind elus.»

Lisaks terviseprobleemidele on Lavigne läbi elanud ka raskused isiklikus elus, kui ta lahutas 2015. aastal kaks aastat kestnud abielu Nickelbacki esilauljast Chad Kroegerist.

Avril Lavigne, Chad Kroeger
Avril Lavigne, Chad Kroeger Foto: SCANPIX

Lavigne'i albumil olev esimene singel kannab nime «Head Above Water», mis on kirjutatud ajal, kui ta oli surmaga leppinud. Ta rääkis: «Mu ema hoidis mind. Tema käte vahel kirjutasin ma esimese laulu, millega ma tahan oma loo rääkida.»

Lavinge tunnistas, et ta ei tahtnud enne oma haigusest kellegagi rääkida, aga püüab nüüd läbi oma fondi suurendada inimeste teadlikkust selle kohta. «Osa minust ei taha sellest rääkida, kuna see on nüüd selja taga, aga ma tean, et ma pean seda tegema. Sest see ei ole nüüd osa vaid minu elust, ma pean näitama, kui ohtlik puukborrelioos võib olla. Üks putukahammustus võib sinu elu tõsiselt perse keerata,» rääkis Lavigne.

«Inimesed ei tea, et puukborrelioosi tuleb kohe ravima hakata. Paljud inimesed aga ei saagi ravi, kuna neil ei diagnoosita puukborrelioosi üldse. Ja isegi siis, kui nad saavad selle diagnoosi, siis ei jätku neil ravi jaoks raha,» lisas muusik.

Lavigne'i tervis hakkas halvenema 2014. aastal, aga võttis mitu kuud, enne kui tal puukborrelioos diagnoositi. 

Avril Lavigne
Avril Lavigne Foto: SCANPIX

Lavigne rajas fondi 2010. aastal, neli aastat enne selle haiguse diagnoosi. Siis tegeles see muude heade eesmärkidega, nagu näiteks autoimmuunhaiguste jaoks raha kogumisega. Pärast seda, kui ta nakatus Lyme'i tõvesse, on muusiku fond hakanud tegema koostööd teiste puukborrelioosi organisatsioonidega, et seda haigust põdevaid aidata.

«Girlfriendi» laulja sõnas: «Ma haaran oma elu üle taas ise kontrolli ja teen sellega seda, mida ma tunnen, et ma olen määratud tegema. Muusika tegemine. Ja oma ravi ja lootuse jagamine läbi muusika. Ma loodan, et see puudutab teid kõiki, annab teile jõudu, tõstab teid üles, inspireerib ja julgustab teid.»

«Ma tahan üle kõige siin maailmas tagasi laval olla. Hoida oma kitarre ja laval ringi joosta. Laulda end hingetuks ja mööda maailma ringi reisida, et kõiki oma fänne kohata. Ma teen kõik endast oleneva, et lavale naasta, et reisida, teile laulda, taas töötada. Aga ma pean ennekõike enda keha kuulama ja tervise eest hoolitsema, seega olge minuga kannatlikud,» ütles ta lõpetuseks. 

Avril Lavigne
Avril Lavigne Foto: Reuters

Lavigne'i singel «Head Above Water» avaldatakse 19. septembril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles