Kodusünnitust planeerinud Vabarnad: lõpuks oli Villemi otsus tulla erakorralise keisrilõikega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra ja Jalmar Vabarna Telliskivi loomelinnakus. 21/06/17.
Sandra ja Jalmar Vabarna Telliskivi loomelinnakus. 21/06/17. Foto: Eero Vabamägi

«Hommik Anuga» saates käisid külas Jalmar ja Sandra Vabarna, kes 24. juulil esmakordselt lapsevanemateks said. Perekond Vabarnad rääkisid muuhulgas ka sellest, kuidas möödus poja sünd ning mil moel on nad kohanenud lapsevanema rolliga.

Sandra tunnistas saates, et uuris raseduse ajal palju hüpnosünnituse kohta ning kuna muusikute töögraafikud ei lubanud üheski perekoolis käia, otsustasidki nad selle variandi kasuks.

Sandra sõnul on hüpnosünnitus filosoofia, et beebidel on õigus sündida pehmesse, sooja ja südamlikku keskkonda. «Tänu sellel hüpnosünnituse asjale, suutsime rasedust nautida ja olime teadlikult valmis kõigeks, mis tuleb,» rääkis naine.

Lisaks planeerisid nad ka kodusünnitust, mille osas olid nende lähedastel vastakad tunded. «Osad said asjast kohe aru, aga teised tegid igasuguseid nägusid ja ütlesid, et see on ju nii ohtlik,» meenutas ta.

Ent vaatamata vanemate ettevalmistusele, otsustas poeg Villem ilmale tulla siiski Tartu Ülikooli kliinikumis. «Lõpuks Villemi otsus oli selline, et ta otsustas tulla erakorralise keisrilõikega,» lisas Sandra. 

Vaata «Hommik Anuga» intervjuud SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles